Alacağına Karşılık Dükkan İstedi

490 bağımsız bölümden oluşan ve 470 adet ticari dükkanın bulunduğu ITKM inşaatında eylül ayında 174 işçi çalışırken, bu sayı 54’e geriledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın gecikmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2013 10:08
Alacağına Karşılık Dükkan İstedi

490 bağımsız bölümden oluşan ve 470 adet ticari dükkanın bulunduğu ITKM inşaatında eylül ayında 174 işçi çalışırken, bu sayı 54’e geriledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, inşaatın gecikmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

BU İŞ NE YAZIK Kİ GEÇ KALDI
Hayatında hiçbir zaman gizli kapaklı konuşmayı sevmediğini belirten Günaydın, “ Ben hep rasyonel yapı içinde konuştum. Bu konuda zorlandığımız ortada. Bu iş maalesef geç kaldı. Gerçi en son yaz ortalarında mutlaka açılacak diye konuşmalarım oldu.

Sanırım yaz ortalarında ön bölgedeki mağazalar açılacak. Ben inşaatın sürmesi için tüm engelleri aştım. Aslında mağazaların pazarlanması işlemi başladı. Firmanın, Antalya’daki projesindeki mağazaları da aynı paralelde yürütmesi, hatta ön sıraya almasına biraz üzüldük” dedi.

MAALESEF ÇOK İŞÇİYLE DEVAM EDİLEMEDİ
İnşaatın gecikmesinin nedenini finansal sorunlara bağlayan Başkan Günaydın, “ Maalesef çok işçiyle inşaata devam edilmedi. Biraz önce şantiye raporun aldım. Her gün belediyeden yetkili arkadaşlarımız bana inşaatla ilgili rapor sunuyor.

Şu anda yağmur su pis su hatlarının çevre düzenlemeleri, logar bağlantıları, Bir ayda bitecek dediğimiz 24 asansörün montaj çalışmaları devam ediyor. Yangın boruları ve hatları çekiliyor. Elektrik hatlarıyla ilgili çalışmalar var. Çatı kaplamaları devam ediyor. Caminin taş kaplamaları, kubbe yerleştirme çalışmaları sürüyor. Aslında inşaat sürüyor ancak bu hızla uzun sürer. Binanın çevre düzenlemeleri kısmi olarak devam ediyor. 42 usta 12 sabit işçi olmak üzere inşatta toplam 54 kişi çalışıyor.” diye konuştu. Başkan Günaydın, işin halen bitmemiş olmasının moralini çok bozduğunu da ifade etti.

GEREKİRSE SATABİLİRİZ
Müteahhit firmanın gecikmeden kaynaklanan borçlarına karşılık, firmaya ait dükkanlardan alacaklarını belirten Başkan Günaydın, “Tabi gecikme borcunun bir yandan faizleri devam ediyor. Bunun anaparasının ödenmesi gerekiyor. Çünkü faiz miktarı bölümünü mahkemeye verdiler. Mahkeme ne karar verirse ona uymak zorundayız.

Ama hiç olmazsa anaparanın ödenmesi için girişimlerde bulunduk. Bize mülk verecekler. Buna olabilir dedik. 10 milyon liralık anapara alacağımız karşılığında mülk vermelerini istedik. Şimdi bunun için hazırlık başladı. Nereden ne kadar mülk verebileceklerinin tespitlerini yapıyorlar. Evet dediğimiz takdirde alacak karşılığı takasa geçeceğiz.

En azından bize verecekleri parayı gitsinler inşaata harcasınlar. Bu durumda Belediyemizin mülk kazancı olacak. Burada bir kayba uğramıyoruz. Kayba maalesef firma uğruyor. Biz bir an önce buranın açılmasını istiyoruz. Şimdi hazırlıklarını yapıyorlar. Tekliflerini bekliyoruz. Firmanın yetkililerini çağırdık. Dükkan alabileceğimizi söyledik. Mülk daha karlı. Gerekirse satabiliriz de” diye konuştu.

DIŞARIDAKİ OTOPARKLAR KULLANIMA AÇILACAK
Başkan Günaydın, ITKM’de yerüstünde otopark için ayrılan yerlerin yakın zamanda kullanıma açılabileceğini de ifade etti. 1700 araçlık otoparka LPG’li araçların giremediğini anımsatan Günaydın, dışarıdaki otoparkların kullanıma açılacağını söyledi. Başkan Günaydın, firmalara kiralanacak mağazalara ruhsatların verilmesi için hazırlıkların yapıldığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum