Alacaklara Karşılık Dükkan Teklifi Geri Çekildi

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yüklenici firması Kadıahmetoğullarının 12 milyon liraya yakın ana borcuna karşılık mülk alınmasıyla ilgili Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın teklifi meclis toplantısında görüşüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2013 13:37
Alacaklara Karşılık Dükkan Teklifi Geri Çekildi

Hatırlanacağı üzere Ticaret ve Kültür Merkezindeki ticari alanların ortalama metre kare değerinin 6 bin 500 lira olmasını olumsuz bulunan firma, Isparta Belediyesine bir dilekçe sunarak, “Fiyatlar düşük, o fiyatlara istenilen dükkânları vermeyiz” görüşlerine yer vermişti.

Bu gelişmenin ardından konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından bir rapor hazırlandı. Dün meclis üyelerine aktarılan raporda maddenin meclis gündeminden çıkarılması uygun görüldü. Komisyon Başkanı Havva Gökdoğan, maddenin geri çekilmesine gerekçe olarak ise yüklenici firmanın itirazını gösterdi. Gökdoğan raporunda şu görüşlere yer verdi:

“Komisyonumuzca yapılan inceleme sonucunda Kadıahmetoğulları A.Ş tarafından Isparta Belediyesine olan borcuna karşılık Ticaret ve Kültür merkezi C Blok zemin katta bulunan 27 no’lu bağımsız bölümün Isparta Belediyesine verilmesine yönelik dilekçesine istinaden Isparta Sulh Hukuk Mahkemesinin 2013/11 değişik iş sayılı dosyasında yaptırılan keşif ve düzenlenen bilir kişi raporu ile tespit edilen 6.641.725.75 TL güncel rayiç değere yüklenici şirketçe rapora itiraz edildiğinden mevcut durumda konunun mecliste değerlendirilemeyeceği ancak itiraz üzerine mahkemenin bu itirazı değerlendirip ek bilirkişi raporu düzenlemesi ve yüklenici şirketin yeni bir talebi olduğu takdirde meclis gündemine tekrar alınmak üzere bu maddenin meclis gündeminden çıkarılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Komisyon raporunun okunmasının ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu borçları nasıl alacağız ya” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra maddenin oylamasına geçildi. Meclis üyeleri Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu oy çokluğu ile kabul etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.