Aldatılmadınız Suç Ortağısınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ergenekon ve Balyoz davalarına ilişkin, 'aldatıldık' açıklamasına tepki gösteren CHP Milletvekili A. Adayı Vedat Şenol, Erdoğan’ı mağdur rolüne bürünmeye çalışmakla suçladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2015 16:51
Aldatılmadınız Suç Ortağısınız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Aday Adayı Vedat Şenol, ön seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerde gündemine Erdoğan’ın ‘aldatıldık’ açıklamasını da aldı.

Erdoğan’ın "Ben bu davaların savcısıyım" ifadelerini de hatırlatan Şenol, kumpas davalarını sahiplenen Erdoğan'ın bugün 'aldatıldık' demesinin inandırıcı olmadığını belirtti.

Şenol, seçimlerin yaklaştığı bu dönemde bir kez daha mağdur rolüne bürünmeye çalışan ve her kesime ılımlı mesajlarla yaklaşma çabasında olanların alınlarında kara bir leke olarak kalacağını vurguladı.

Seçimlerin yaklaşmasıyla birçok ankette oy oranında çok büyük bir düşüş gözlemlenen AKP'nin, tüm kadrolarıyla, mağdur edebiyatına, her kesime yönelik ılımlı yaklaşım ve söylemlerine bir kez daha başladığını ileri süren Şenol, Başbakanlığı döneminde kuvvetler ayrılığı ilkesini tanımayan, yürütme eliyle her fırsatta yargıya müdahale eden, ısmarlama kanunlarla mahkemelere özel yetkiler veren Erdoğan’ın amaçları ve bu amaçlar doğrultusundaki tutumu ortadayken, bizzat Hükümet’in kontrolünde ve uydurma delillerle yürütülen kumpas davaları için 'aldatıldık' ifadesinin kullanılmasının, en basit ifadeyle samimiyetten uzak, hukuka ve vicdana aykırı bir açıklama olduğunu söyledi.

Şenol, "Eğer ki bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aldatıldık sözünde en ufak bir samimiyet kırıntısı varsa gelsinler, bundan 9 ay önce, 4 Temmuz 2014 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğumuz İade-i İtibar (Kumpas Mağdurlarının Hukuksal Haklarının İadesi) Kanun Teklifi’ni derhal yasalaştıralım. Hükümet eliyle büyük hukuk skandallarının gerçekleştiği ve birçok kesimin mağdur olduğu kumpas davalarının büyük utancının temizlenmesi için açık teklifte bulunuyoruz, sözlerinizde samimiyseniz gelin halkımızı aldatıldığınıza inandırın ve İade-i İtibar Kanun Teklifimizi kabul edin. Özür dilemek için aldatıldık demek yetmez. Özür dilemek kanunla olur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.