ALDER’den Ücretsiz Tercih Danışmanlığı

Altınbaşak Mezunları Derneği (ALDER), 16-21 Temmuz tarihleri arasında LYS ve SBS tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2013 09:32
ALDER’den Ücretsiz Tercih Danışmanlığı

Orta öğretime yerleştirme sınavı olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS), üniversiteye girecek öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrencilere tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla ALDER ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor.

Tercih danışmanlığı hizmeti ile ilgili bilgi veren ALDER Gökkuşağı Eğitim Koordinatörü Necati Çankaya “4 bayan ve 10 erkek uzman tercih ekibiyle öğrencilere tercih danışmanlığı yapacağız. 16-21 Temmuz tarihlerini kapsayan tercih döneminde 10.00 – 18.00 saatleri arasında öğrencilerimizin geleceğini belirleyen en önemli zaman diliminde onlarla birlikte olup, tercihlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz hizmette önde ücrette geride olmaktır. Bu yolda temel şiarımız kalmasın el uzatılmayan mahzun bir gönül” dedi.

Bu yıl SBS’ye giren bir milyon 100 bin öğrenci olduğunu belirten Çankaya “bu öğrencilerimizden 300 bine yakını iyi yerlere yerleşecek. Bu yıl ki puanlarda 10 ile 30 puan arasında düşme oldu. Bu yüzden öğrencilerimizin tercihlerini uzman eşliğinde yapmaları faydalı olacaktır. Aksi takdirde öğrencilerimiz yanlış tercih yaparak mağduriyet yaşayabilir. Bu noktada velilerimizin ve öğrencilerimizin hassasiyetle dikkatli olmasında fayda var” şeklinde konuştu.

Çankaya ALDER’in danışmanlık hizmeti ile ilgili şu bilgileri verdi. “Lise tercihlerinde öğrencilerimizin hayatlarında çok önemli bir konumda yanlış atılacak bir adım yaşamaları boyunca telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Biz de bundan yola çıkarak veli ve öğrencilerimize uzman bir ekiple yol göstermeye çalışıyoruz.

Tercihler yapılırken puan yerine YÜZDELİK dilim göz önüne alınmalıdır, bunun yanında geçen yıl çok önemli adımlar atıldı, artık meslek liselerinden mezun olan öğrenciler üniversitelerde istedikleri bölüme yerleşebiliyor. Adalet Meslek, İmam Hatip Lisesi, Teknik Lise gibi okullar artık ön plana çıkacak. Ayrıca maddi imkanı iyi olmayan öğrenciler orta okul ve lisede İmam Hatip Okullarını tercih ederek yatılı okuma imkanı bulur. İyi bir lise iyi bir üniversite olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.