Aldığınız ‘Yapı Kayıt Belgesi’ geçersiz olabilir

Aldığınız ‘Yapı Kayıt Belgesi’ geçersiz olabilir

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2018 10:29
Aldığınız ‘Yapı Kayıt   Belgesi’ geçersiz olabilir

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, İmar Barışı müracaatlarında son günlere girildiğini belirterek; “cezalı duruma düşmemek ve aldığı yapı kayıt belgesinin geçersiz olmaması için başvuru yapan veya yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken kurallar var” dedi.

Tapuda hissesi olmayıp, noter satışı veya sözlü satışı yapılan bağımsız birimlerde ikamet edenlerin kendi adına başvuru yapmaları durumunda aldıkları Yapı Kayıt Belgesinin geçersiz olacağını ifade eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, İmar barışı başvuru sürecinin son döneminde başvuruda bulunacak vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları açıkladı. 

BAŞVURULARIN % 70’İ MERKEZ, 

% 30’U İLÇELERDEN 

İl Müdürü Borca, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “3194 sayılı İmar Kanununa eklenen Geçici 16. Madde ile yürürlüğe giren İmar Barışına ilişkin başvurular 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecektir. İlimizde imar barışı kapsamında yaklaşık 20 bin 600 başvuru yapılmış, 11 bin Yapı Kayıt Belgesi alınmış, 32 milyon TL ödeme yapılmıştır. Başvuruların % 70’i Merkez İlçeden, % 30’u ise diğer ilçelerimizden yapılmıştır. İlimizde bağımsız bölüm üzerinden yapılan başvuru sayısı, yapının tamamı üzerinden yapılan başvuru sayısından fazla olup, bu durum diğer illere göre farklılık arz etmektedir. 

ALDIĞINIZ YAPI KAYIT BELGESİNİN 

GEÇERSİZ OLMAMASI İÇİN…

İmar barışı başvuru sürecinin son döneminde şu hususlara dikkat edilerek başvuru yapılmalıdır. Buna göre; Tapuda hissesi olmayıp, noter satışı veya sözlü satışı yapılan bağımsız birimlerde ikamet edenlerin kendi adına başvuru yapmaları durumunda Yapı Kayıt Belgesi geçersiz olacaktır. Bu durumda tapuda hisse sahibi bir malik tarafından başvurulmalıdır. Normal katları iskanlı olan binalarda, iskansız bölümler yani bodrum ve çatı gibi için tek başvuru yapılmamalıdır. Bu bölümlerin her biri için ayrı ayrı başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuruda belirtilen bilgiler Tapu ve Belediye kayıtlarında yer alan bilgilerle uyumlu olmalıdır. Yanlışlık varsa başvuran kişi e-devlet üzerinden gerekli düzeltmeleri yapmalıdır. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan yapılar için kesinlikle başvuru yapılmamalıdır. Bu kapsamda yalan ve yanlış beyan verenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak gerekli işlemler yapılacaktır. Başvuruda yapıya ilişkin bilgilerin düzeltilmesi gereken durumlarda, vatandaşlarımız kendi e-devlet hesapları üzerinden gerekli düzeltmeleri yapmalıdır” dedi.     

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum