Ales Mağdurlarına E-Posta

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) İzmir'de görülen soru kitapçığı krizi ardından, mağdur olan adaylara e-posta gönderen ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2011 13:13
Ales Mağdurlarına E-Posta

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nda (ALES) İzmir'de görülen soru kitapçığı krizi ardından, mağdur olan adaylara e-posta gönderen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, "Kitapçıklarınız incelenecek ve sizlerin mağdur olmaması için ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek gereken işlem yapılacaktır" dedi.

İzmir'de 15 bin kişi, yüksek lisans ve doktora yapmak amacıyla 24 Nisan Pazar günü yapılan ALES'e girdi. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Fakültesi'nde yapılan ALES'te, sınava girenlerden yaklaşık 500 kişiye hatalı soru kitapçığı dağıtıldı. Bu kitapçıkların verildiği adayların saat 09. 30'da başlaması gereken sınavı, 1 saat geç başladı. Hatalı soru kitapçıkları yerine yedekleri dağıtıldı. Yedek kitapçıklar yetmeyince Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi'nden de yedek kitapçık getirildi. Ancak, bazı adaylara yedek kitapçık verilemedi. Bu adaylar da sınav başladıktan sonra 135 dakika dışarı çıkma yasağı nedeniyle salonda bekledi ancak, 136'ncı dakikada salonlardan çıkabildi. Yedek kitapçık alanlara 3 saatlik sınav süresi, kitapçığın verilmesi ardından başlatıldı. Sınav görevlilerin tuttuğu tutanak ardından, hatalı kitapçık üzerindeki soruları çözenler de oldu. Özellikle yedek kitapçık temin edilemediği için soruları yanıtlayamadan sınavdan çıkan öğrenciler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'ndaki (YGS) şifre iddialarının ardından ortaya çıkan duruma isyan etti. Hem sınava girenler hem de yakınları ÖSYM'ye tepki gösterdi. Bazı adaylar sınavda soruları değil kitapçığı çözmek için çaba harcamak zorunda kaldıklarını belirtti, dava açacaklarını söyledi.

E-POSTA GÖNDERDİ
ALES'teki kitapçık krizinin yazılı ve görsel basına yansıyıp, YGS'deki şifre iddialarının ardından yeni bir "skandal" olanarak değerlendirilmesi ardından ÖSYM'den yapılan açıklamada çok az sayıdaki kitapçıkta, matbaadan kaynaklanan hata olduğu belirtildi. Bu arada soru kitapçıklarının, YGS'de olduğu gibi yine Meteksan firması tarafından basıldığı anlaşıldı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, mağdur olduklarını belirten adaylara e-posta göndermeye başladı. Prof. Dr. Demir, adaylara gönderdiği e-postada, " Sevgili 2011-ALES İlkbahar Dönemi Adayı, 24 Nisan 2011 günü yapılan sınavda size verilen soru kitapçığında basım hatası olduğu tespit edilerek bilgisi bana iletildi. Size verilmiş olan soru kitapçığı ÖSYM'ye eriştiğinde kitapçıklarınız incelenecek ve sizlerin mağdur olmaması için ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek gereken işlem yapılacaktır. Başarı dileklerimle" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum