Alex Artık Türk!

Fenerbahçe'nin yıldızı Alex'in Türk vatandaşlığı başvurusu kabul edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2011 17:44
Alex Artık Türk!

Türkiye'de gerek Fenerbahçe gerekse diğer takımlara gönül verenler tarafından beyefendi kişiliği ile beğeni toplayan Alex De Souza artık Türk vatandaşı...

Alex'in yeni ismi ise birçoğunun tercih ettiği gibi Aleks oldu.

O ARTIK: ALEKS DE SOUZA
Alex de Souza, Türkiye'de kullanılan isimlerden biri olan ve kendi adıyla sadece yazılışı farklı olan "ALEKS" ismini seçti. Aleks, soyadını ise tıpkı Mehmet Aurelio gibi değiştirmedi.

TÜRK STATÜSÜNDE OYNAMASI İÇİN 5 YIL LAZIM
Aleks'in Türk vatandaşlığına geçmesi, Fenerbahçe'de yerli statüsünde oynayacağı anlamına gelmiyor. Son yıllarda yabancı futbolcuların üstüste Türk vatandaşlığına geçmesi ve yerli statüsünde oynamaya başlamasından sonra 5 yıl kuralı getirilmişti. Kural uyarınca Türk vatandaşlığına geçen bir futbolcu ancak 5 yıl sonra yerli stütüsünde forma giyebiliyor.

Bu yüzden Aleks'in Türk vatandaşlığına geçmesinin futbol yaşantısına bir faydası olmayacak. Çünkü 34 yaşındaki Aleks'in Fenerbahçe'de yerli statüsünde oynayabilmesi için 39 yaşına kadar beklemesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.