Alfabeden ‘Z’ Harfini Çıkarın!

Meclis Dışişleri Komisyonu Üyesi, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’nun ardından kamuda adeta cadı avı başlatan ve delilleri karartmaya çalışan AKP hükümetine yüklendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2014 11:38
Alfabeden ‘Z’ Harfini Çıkarın!

İnternete sansür getiren torba yasanın genel kuruldaki görüşmeleri esnasında CHP grubu adına söz alan Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, AKP iktidarının yolsuzluk iddialarının üzerini örtmek için yeni yasama çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Cumhuriyet tarihinde ilk defa hırsızların polisleri kovaladığı, savcıları, ve hâkimleri yerinden ettiği bir dönemle karşı karşıya kalındığını anlatan Öner, AKP’nin eleştiriye tahammülü olmadığını söyledi.

ALFABEDEN ‘Z’ HARFİNİ ÇIKARIN
“Alfabeden ‘Z’ harfini çıkarın” önerisinde bulunan Ali Haydar Öner, “Z” harfi çıkarsa hırsızlık telaffuz edilemez, ‘hırsılık’ haline gelir; yolsuzluk telaffuz edilemez, ‘yolsuluk’ haline gelir. Yolsuzluk denmesin, denemesin. Bundan böyle ayakkabıların da kutulara koması men edilsin, torbaya vesaire konsun” dedi.

TELEVİZYONLARI KARARTIN, SESLERİNİ KISIN!
Başbakan Erdoğan’ın internete düşen bir ses kaydında açıkça sansür talimatı verdiğini de gündeme getiren Ali Haydar Öner, “Hükümet, eleştirilmeyi men etsin. Sayın Başbakanın uzaktan verdiği talimat doğrultusunda alt yazılar silindiği gibi, ‘alt yazı silicili uzaktan kumanda’ icad edilsin. Hükümet eleştirilirken televizyonlar otomatikman kararsın, sesleri de otomatikman kısılsın. Tıpkı 34’üncü dakikada ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye bağıran sporseverlerin seslerinin kısılması gibi” şeklinde konuştu.

GÜNAHLARINIZ BÜYÜYOR
AKP İktidarını ortaya çıkan her yeni yolsuzluk iddiasının üstünü örtmeye çalışmakla suçlayan Isparta Milletvekili Öner, “Delillerin karartılması, sorgulamaların, yargılamaların geciktirilmesi sadece günahları büyütür, hepinizin vebalini artırır. Yiyenleri, yedirenleri, çalanları, çaldıranları sorgulatmıyorsunuz, yargılatmıyorsunuz. Hiç uğraşmayın, günü gelecek sorgulatmayanlar, yargılatmayanlar adaletle çarpılacak, hak yerini bulacak, yetim hakkını alacak” dedi.

YANDAŞ YAZARLAR BİLE İZAH EDEMEZ
Başbakan Erdoğan’ın “kutularda para olduğu ne malum, ya kitapsa?” dediğini anımsatan Öner, AKP’den bir milletvekilinin de çıkıp, “Yahu, bu kutuda bu para ne geziyor” diyemediğini aktardı. “O kitaplar nasıl oluyor da, kutularda, kasalarda paraya dönüşüyor” diye soran Öner, “bunu Zati Sungur bile başaramaz. Yandaş yazarlar bile izah edemez” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum