ALFEMYA Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları tarafından yapılan ve geleneksel hale gelen “Altınbaşak Fen Matematik Yarışması(ALFEMYA)”nın 9’ncusu geçtiğimiz gün Özel Altınbaşak Sav Kompleksi’nde yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2013 11:34
ALFEMYA Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Her yıl yapılan ve Isparta merkez ve ilçelerinden 8. Sınıf öğrencilerin katıldığı yarışmaya bu yıl rekor bir katılım oldu. 48 okuldan 499 öğrencinin katıldığı yarışmada amaç öğrencilerin fen ve matematik alanındaki başarılarının ölçülmesi.

Öğrencilere matematikten 30, fen bilimlerinden 30 olmak üzere toplam 60 soru soruldu. Öğrencilerin büyük bir heyecanla bekledikleri ALFEMYA (Matematik-Fen Yarışması) yarışması Isparta ve ilçelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Bilgi ve becerinin yer aldığı sınav sorularında öğrenciler 2 saat boyunca ter döktü. Sınav sonrası yarışmaya katılan öğrencilere ve danışman öğretmenlerine öğle yemeği ikram edildi.

Yarışmanın sonuçları bugün saat 17:00 de Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim okulu konferans salonunda ödül töreniyle açıklanacak olup, ertesi gün okulun web sayfasında da yayınlanacaktır. Protokolün de yer alacağı ödül töreninde dereceye giren öğrencilere sürpriz ödüller ve danışman öğretmenleriyle okullarına hediyeler sunulacaktır.

Okul Müdürü Vahit Çiftçi her yıl geleneksel olarak yaptıkları yarışmaya bu yıl rekor katılım olduğunu katılımlarından dolayı tüm okullara teşekkür ettiklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.