ALFEMYA Ödülleri Verildi

Isparta Özel Altınbaşak İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 7. Fen-Matematik Yarışması (ALFEMYA)'nda başarılı olan okul ve öğrenciler açıklandı. Birincinin Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu'ndan çıktığı yarışmada, Iyaş Selçuklu İlköğretim okulu ikinci,

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2011 23:04
ALFEMYA Ödülleri Verildi

Isparta Özel Altınbaşak İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen 7. Fen-Matematik Yarışması (ALFEMYA)'nda başarılı olan okul ve öğrenciler açıklandı. Birincinin Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu'ndan çıktığı yarışmada, Iyaş Selçuklu İlköğretim okulu ikinci, Mavikent İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve eşi Mesude Gürkan, yarışmanın birincisi olan Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu öğrencisi Burak Berksu Özkara’ya altın madalyasıyla birlikte 250 liralık para ödülünü verdi.
    
Programa katılan Isparta Valisi Memduh Oğuz, Altınbaşak okullarının her alanda Isparta’yı en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, öğrencilerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.Oğuz, başarılı öğrencileri tebrik etti.
    
Altınbaşak İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Doğan da evrensel bir dil olan matematik, çevre ve dünyayı daha iyi tanımayı sağlayan fen bilimlerini öğrencilere sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi. Doğan, bu dersleri sevdirirken, tatlı bir rekabet oluşturarak başarılı olan öğrencileri teşvik etmek istediklerini, bilim ışığında ufku açık nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. ALFEMYA’ya Isparta genelinde 52 okuldan 356 öğrencinin katıldığını belirten Doğan, "Geçen yıl yapılan yarışmalara 42 okuldan okuldan 210 öğrenci girmişti. Isparta halkının eğitim ve öğretime olan gayretini ve bu tür yarışmalara olan ilgisi bizleri daha da heyecanlandırmaktadır. Bütün okul müdür ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Altınbaşak Koleji Müdürü Vahit Çifçi de matematik ve fen bilimlerinin öğrencilere sevdirilmesi, bu alanda daha ileri çalışmalar yapabilecek gençler arasında tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımına katkıda bulunulması, yetenekli olanların teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesinin sağlandığını kaydetti. Çiftçi, her yıl geleneksel olarak yaptıkları yarışmaya katılımlarından dolayı okul idareci ve öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür etti.
    
Sınavda dereceye giren ilk 5 öğrenciye altın madalya, 30 öğrenciye gümüş madalya, 15 öğrenciye de bronz madalya ve başarı belgesi olmak üzere toplam 50 öğrenciye madalya verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.