Ali Çokyaşa Yazdı: Her Dönemin Adamları..

Ali Çokyaşa Yazdı: Her Dönemin Adamları..

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2012 12:20
Ali Çokyaşa Yazdı: Her Dönemin Adamları..

Kamuoyunda her dönemin adamı diye bir tabir vardır. Bundan her kurumda bulunur. Hatta devlet yönetiminde bile böyle vazgeçilmez insanlar vardır. Bunların bazıları yetenekleri ile bazıları her gelen idarecilerle iyi geçindikleri için, bazıları bildikleri nedeniyle vazgeçilemezdir.

Dedik ya bundan her kurum içinde vardır diye. Süleyman Demirel Üniversitesinde de vardır mutlaka. Son zamanlarda alınan kararlar ile SDÜ’nün her dönemin adamı belli oldu galiba.

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı yapmış olduğu üstün çalışmaları nedeniyle yeni Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun da gözdesi olmayı başardı.

Eski Rektör Metin Lütfü Baydar döneminde, Yapı İşleri Daire Başkanlığı ve İdari Mali İşler Daire Başkanlığının da bir kısım işlerini yürütmekte idi, dünyada eşi olmayan üniversite çadır kapılarının 6 milyon TL’ye yapılan ihalesi ve yüzme havuzu ihalesi gibi büyük ihaleler dahil olmak üzere bütün ihaleleri o dönemde Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığının yaptığını biliyorduk.

Yeni rektör Hasan İbicioğlu döneminde de şuana kadar ihaleler genelde Yapı İşleri Daire Başkanlığından yapılmaktaydı. Çünkü Yapı İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde teknik kadro bulunduran tek daire başkanlığı. Ama şimdi üniversitenin sitesinden yapılan 19.07.2012 tarihli duyuruda bundan sonra sitede bahsi geçen konuların tamamının ihalelerinin Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından yapılacağı ilan oldu.

Buda şunu göstermekteki Zümrüye Irlayıcı üstün çalışmasının mükafatını İbicioğlu’ndan da almış oldu ve İbicioğlu’nun da gözdesi olmayı başardı. Elinizde Zümriye Irlayıcı gibi her işleri bitirme yeteneği olan biri varsa Yapı İşleri ve İdari Mali İşler Daire başkanlıklarının da Zümriye Hanıma bağlanması gerekir diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum