Ali Çokyaşa'dan Mevlüt Yeni'ye Tepki

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni'nin SDÜ'de medya üzerine konferans vermesi Isparta Aktif Gazeteciler Demeği Başkanı Ali Çokyaşa'nın sert tepkisine neden oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2012 13:11
Ali Çokyaşa'dan Mevlüt Yeni'ye Tepki

Isparta Aktif Gazeteciler Demeği Başkanı Ali Çokyaşa konferans sırasında 'Sen hangi okul mezunusun da iletişim öğrencilerine ders veriyorsun?' diye sorunca iki başkan arasında gerginlik yaşandı. Salondan çıkarılan Çokyaşa tartaklandığını öne sürdü.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından "Sosyal Medya ve Elektronik Gazetecilik" konulu konferansın konuğunun Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkam Mevlüt Yeni'nin olması Isparta ve Antalya'nın gazetecilerinin başkanları arasında krize yol açtı. iktisadi idari Bilimler Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Naci Karaduman Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferans sakin bir şekilde başladı.

Mevlüt Yeni'nin konferans için kürsüye davet edilmesinin ardından arka sıralarda oturan İsparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa söz isteyip, "Siz ne mezunu olarak burada konferans veriyorsunuz?" diye sorunca birden salonda buz gibi bir hava esti. Bu soruya karşılık Yeni, "Ali bey ben size bunun cevabını vereyim' dedi.

Bunun üzerine Çokyaşa, "Sizin hakkınızda yazdığım bir haberden ötürü bana bir telefon etmeyip tekzip istemeyip tazminat davası açmanız hangi gazetecilik etiğine sığıyor?" diye sordu.

Çokyaşa, bu tepkileri üzerine salondan çıkarıldı. Çokyaşa salondan çıkarımken tartaklandığını da öne sürdü Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni hakkında 'Isparta'dan ortaokul mezunu geçti' başlığıyla yazdığı haberde kendisinin ortaokul mezunu olduğunu,Isparta'da iletişim fakültesi, MYO hatta iletişim Lisesi mezunlarına konferans veremeyeceğini yazdığını belirten Çokyaşa,' Bu habere karşılık bir gazeteci cemiyeti başkanı hakkımda tazminat davası açıyor.

Neymiş ben hakaret etmişim. İtiraz ettik. Konu Yargıtay'da olmasına rağmen icra yoluyla parasını aldı. Düşünün bir gazeteci meslektaşını yazdığı haberden ötürü dava ediyor. Bu hangi gazetecilik etiğine sığıyor, iyi niyetli olsa benin arardı. Türkiye de bir gazeteci bir başka gazeteciye yazdığı haberden ötürü dava açıyor" dedi.

Kendisinin Akdeniz Üniversitesi'nden mezun olduğunu ve aktif olarak gazetecilik mesleğinin içerisinde yer aldığını belirten Ali Çokyaşa, SDÜ Yönetimini de eleştirdi. Çokyaşa, "iletişim' Fakültesi'nin dekanı varken, İletişim Fakültesi mezunları, hatta iki gazeteciler derneği varken Sanki Isparta'da gazeteci yokmuş gibi neden Antalya'dan birini çağırıp konferans verdiriyorlar anlamak mümkün değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum