Ali Haydar Öner 'Basın' İçin Düğmeye Bastı

CHP ve Bdp'ye mensup 8 milletvekili, Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun'da değişiklik yapılması için ortak teklif verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Aralık 2011 13:34
Ali Haydar Öner 'Basın' İçin Düğmeye Bastı

Basın mensuplarına ilişkin teklife, CHP'den İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, İzmir Milletvekili Güldal Mumcu,İstanbul Milletvekili Melda Onur, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Adana Milletvekili Turgay Develi, İzmirMilletvekili Rıza Türmen ile Bdp Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Hakkari Milletvekili Adil Kurt imza attı.
TEKLİF NE GETİRİYOR-

Teklif hakkında bilgi veren Oktay Ekşi, Türkiye'de 75-80 bin kişinin bilfiil aktif gazetecilik yaptığını, ancak bunların sadece dört binin 212 sayılı yasaya göre düzenlenmiş "iş sözleşmesi" olduğunu söyledi.

75-80 bin aktif gazetecinin hepsinin "212 sayılı yasa"ya göre yapılmış iş sözleşmesine kavuşması gerektiğine dikkat çeken Ekşi, "212 sayılı yasa bilindiği gibi 50 senedir yürürlüktedir. Ancak yasa, onu ihlal eden işverene uygulanacak yaptırım çok komik (sadece 200 TL para cezası) olduğu, bu yaptırımı da hiçbir merci uygulamadığı için ancak "yasaya saygılı' veya kendini "zorunlu' hisseden işverenlerin dünyasındavardır. Önerimiz hem yaptırımı yükseltmekte (sözleşmesiz çalıştırılan her gazeteci için en az 5 bin TL. para cezası) hem de sadece yazılı basını değil radyo ve TV gibi elektronik basını ve internet gazeteciliğini dekapsamaktadır" dedi.
Bir basın mensubunun, "AKP ve MHP'den hangi gazeteci kökenli milletvekillerine gönderdiniz?" sorusuna Ekşi, "Albümde göreceksiniz. İsim sayarsam eksik bırakabilirim. İnternet sitesine girerseniz tamamına, zannederim 22 ya da 23'tü. Meclis'te gazeteci kökenli olduğu kayıtlı milletvekillerinin tamamına gönderdim, hiçbir istisnası yok. Şamil Tayyar var, Mehmet Metiner var, aklıma gelenleri sayayım ama eksik bırakırım diye. Tülay Karaca var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.