Ali Koca ASKF Başkan Adayı Oldu

Isparta spor camiasının yakından tanıdığı Ali Koca, Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlığına aday oldu.

Yayınlanma:
Ali Koca ASKF Başkan Adayı Oldu

Demokrat Gazetesine konuşan Koca, herkese eşit davranacağını, takım sayısını çoğaltmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Başkan adayı Koca, ‘’ Isparta’da takım sayısı arttırıp, sporu her okula her mahalleye sokacağız.

Özellikle yükselme grubu maçlarını Isparta’da oynanması için çalışmalar yapacağız. Telekom Spor'da yöneticilik, Isparta Gençlerbirliği kulübü başkanlığı ve Ispartaspor'da yöneticilik yapan Koca tecrübelerini ASKF'ye aktarmak için aday olduğunu belirtti.

''Altyapıdan Kendi Yıldızını Üretmeyen Kulüp Ayakta Kalamaz”

Futbolla ilgili projelerini de anlatan Koca, "Bir futbol felsefesi belirlenir ve kulüp ona göre oynar. Yolda ayarlamalar yapılamaz mı? Tabii ki yapılmalı. Ama 15'e ayrı futbol oynarsanız." 17 yaşındakileri geleceğe hazırlayamazsın, sonra 19'a gelirler ve A takıma yükselemezler, altyapıdan gelen oyuncunun kişisel gelişimine odaklanmak gerekir.

Bu dönemde A takıma hazır olmaları için kemik ve kas yapılarını geliştirmeleri gerekiyor.Bir kulüp kendi yıldızını alt yapısından üretmiyorsa ayakta kalamaz.Hep çatıdan söz ederiz ama temel atılmıştır.Çatıyı ne yapacaksın Temeli tamir edip yanındaki duvarları yavaş yavaş yükseltmemiz lazım. Isparta Amatör Kulüpler başkanı olduğumda amacım bu olacaktır’’dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.