Ali Kurt Cinayetinde Sıcak Gelişme: H.A. Gözaltında

Ali Kurt Cinayetinde Sıcak Gelişme: H.A. Gözaltında

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2021 18:59
Ali Kurt Cinayetinde Sıcak Gelişme: H.A. Gözaltında

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Ali Kurt cinayeti ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Başsavcı Akbulut'un açıklaması şöyle; "07.08.2021 günü saat:15.45 sıralarında idaremiz Çünür Mahallesi 5351 sokak üzerinde meydana gelen “ateşli silahla kasten öldürme suçuna” ilişkin olayda, firari şüpheliler H.A ve yanında bulunan arkadaşı Y.E tarafından gerçekleştirilen silahlı eylem sonucunda maktul Ali KURT isimli şahıs ateşli silah yaralanması sonucunda önce SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiş, müteakiben tedavi gördüğü hastanede 09.08.2021 günü saat:10.50’de vefat etmiştir.

Meydana gelen olay ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından gizli bir soruşturma başlatılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında olay yeri inceleme ekiplerince yapılan çalışmalarda olay yerinde 3 adet 9mm. çapında kovan ve 1 adet mermi çekirdeği ele geçirilmiş, yapılan araştırmada tanık anlatımlarına göre olayı gerçekleştiren şüphelilerin olay yerinden kaçtıkları anlaşılan asli fail H.A ile yardım eden Y.E olduğu tespit edilmiş, şüpheliler hakkında yakalama emri düzenlenerek derhal aranmalarına başlanmıştır.

Şüpheli şahısların kaçmalarına yardım eden failler hakkında ise ayrıca soruşturmaya devam edilmektedir.Şüpheli H.A nın babası M.A nın daha önce Isparta Belediye Başkanlığı yapmış olması nedeniyle, yerel basında ve sosyal medyada firari şüpheli H.A nın bazı üst düzey siyasiler ve bürokratlar tarafından korunduğu yönünde çok sayıda tezvirat içeren haber ve paylaşımlara rastlanmıştır.

Bu ve benzeri paylaşımlar Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle takip edilmektedir.

Firari şüpheliler H.A ve Y.E nin yakalanması maksadıyla Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği tarafından İSTANBUL iline görevlendirilen alanında uzman ekipler ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortaklaşa yürütülen takip ve araştırmalar neticesinde öncelikle şüpheli Y.E 16.08.2021 günü saat:10.25 sıralarında ilimizde hazır edilerek TUTUKLANMIŞTIR.

Yapılan sürekli takip ve araştırmalar neticesinde şüpheli H.A 25.08.2021 günü İstanbul ilinde yakalanarak GÖZALTINA ALINMIŞTIR.

Şüpheli şahıs sorgusu yapılmak izere görevliler tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilecektir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafsızlık ilkeleri ışığında suç ve suçlularla mücadelesine devam edecektir"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.