Alım Acil İş Yavaş

SDÜ geçen yıl Aralık ayında 11 Milyon TL’lik bir acil alım yaptı. Kampus içerisinde ihtiyaç duyulan altyapı işleri için yapılan Acil Alım’da sözleşme gereği bu yıl Nisan ayında bitmesi gereken iş, aradan geçen 6 aya rağmen hala bitirilemedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2013 23:47
Alım Acil İş Yavaş

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) geçen yıl Aralık ayında kampus içerisinde ihtiyaç duyulan altyapı çalışmalarını yapabilmek için 11Milyon TL’lik acil alım gerçekleştirdi. Acil alım sözleşmesi gereği bu yıl Nisan ayında bitirilmesi gereken işlerin hala bitmemiş olması alım acil ama iş yavaş yorumlarına neden oldu.

Konunun bir diğer boyutu ise acil alıma yapılan ödeme… Ajans32’ye ulaşan ihbar maillerinde yapılması gereken işin en yüksek rayiçle 7 bin TL’yi geçmesinin mümkün olmadığı belirtilirken, çalışmalarda kullanılan malzemelerin kalitesi konusunda da endişe duyulduğuna yer verildi.
SDÜ’de bordür, kaldırım taşı, asfalt, atık su kanalları gibi altyapı sorunlarının ortadan kaldırılması için geçen yıl Aralık ayında acil alım yapıldı. 11 milyon TL’ye yapılan acil alım sözleşmesine göre bu yıl Nisan ayında tamamlanması gereken işler, aradan yaklaşık 6 geçmesine rağmen henüz bitirilemedi. Atık su boruları getirildi fakat yerleştirilmedi. Bununla birlikte üniversitenin hemen hemen her yerinde düzenlenmesi gereken kaldırım taşları bulunuyor. Gerek yollarda gerekse de park alanlarında onlarca kazılmış ve düzetilmemiş yerler bulunuyor. Bitirilmesi gereken tarihten yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen ve ihaleye çıkmadan acil alımla 11 milyon gibi yüksek bir maliyete verilen işlerin yarım kalması, “alım yapılırken ihaleye bile çıkılmadan acil alım yapıldı da iş neden bu kadar yavaş ilerledi ve sözleşme tarihinde bitirilemedi?” sorusunu akıllara getiriyor.

BU GÖRÜNTÜLER SDÜ'YE YAKIŞIYOR MU?



Acil alım kapsamında 3 kilometre kadar atık su giderleri, 1 km kadar asfalt ve 300 metre kadar da bordür ve kaldırım taşı döşemesi yapılacaktı. İş sözleşmesine göre 12 Nisan 2013 tarihinde bitmesi gereken işler aradan geçen 6 aya rağmen hala bitirilemedi.

SDÜ Doğu Kampusunda atık su giderleri için boru döşenmesi gerekiyordu. Bazı yerlerde getirilen borular döşendi ve üzeri kapatıldı. Ancak üzeri kapatılan alanın asfaltlanmaması görüntü kirliliğine neden oldu. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin hemen yanında bulunan alana da atık su için boruların döşenmesi gerekiyordu. Çalışmalar başlamıştı başlamasına ama boruların yerleştirileceği alanların bir kısmı kazılırken bir kısmında da sadece kazı için belirlenen çizgiler kaldı. Ayrıca kazılan yerlerin kapatılmaması ise hem araç sürücüleri için büyük tehlike hem de görüntü bakımından kötü vaziyette.

Fen Edebiyat Fakültesi’nin hemen yanından başlayarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne kadar yaklaşık 1 kilometre sıcak asfalt atıldı. Yapılan asfaltın yol kenarındaki atık su ızgaralarından 10 cm yüksekte olması ise dikkat çekti. Yine atık su kanalları rögar kapaklarının yol kenarında çirkin bir görüntü oluşturması gözlerden kaçmıyor. Yapılan bu işler, bünyesinde birçok mühendisi barından bir üniversite için nasıl vizyon oluşturuyor sorusunu ise üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na soruyoruz.

Üniversitenin ihtiyaç duyduğu eksikliklerden biri de bordür ve kaldırım taşı idi. Kampusun çeşitli yerlerinde düzenlenmesi gereken kaldırımların bir kısmı yapıldı. Fakat birçok yerde döşenmemiş kaldırım taşı yığını bulunuyor. Engelsiz üniversite olma yolunda ilerleyen SDÜ’de kaldırımların bu denli kötü vaziyette bulunması ise öğrenciler tarafından eleştiriliyor. Ayrıca yapımı hala beklemekte olan bazı alanlarda bir engellinin tek başına geçmesi imkansız. Engelli bir vatandaş, ya yolunu değiştirecek ya da bir arkadaşının yardımıyla oradan geçebilecek.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum