Alkol Yasağına Yürütmeyi Durdurma Kararı

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un imzasıyla yayınlanan Alkol Genelgesinde açılan dava sonuçlandı. Mahkeme Yürütmeyi Durdurma kararı aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2013 11:14
Alkol Yasağına Yürütmeyi Durdurma Kararı

Avukat Mehmet Yalçın'ın Isparta Valiliği tarafından alınan Alkol Yasağı kararını mahkemeye taşımasının ardından mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Mahkeme kararında "Mahkemenin kararında, Uyuşmazlık konusu olayda, davalı idarenin açıkta alkol tüketilmesi sonucunda kamusal düzeni ve güvenliği, toplumun sükun ve huzurunu bozan durumların meydana geldiği tespit edilmesi halinde huzur ve güvenliği sağlanması, suç işlemesinin önlenmesi, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirleri alma hususunda yetkili bulunduğu açık ise de, açıkta alkol tüketilmesinin, belirli bir yerde kamusal düzeni ve güvenliği bozan durumlara yol açtığına ilişkin tespitlere dayanmaksızın ve belirli bir yer yada bölge ile sınırlı kalmaksızın tüm il sınırları içerisinde yasaklanmasının ölçülülük ilkesine aykırı olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır. Dava konusu işlemle getirilen düzenlemenin, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik hükümler içerdiği sonucuna varılmakla, telafisi güç ve imkansız zararlara sebep olabilecek nitelikte bulunmuştur.
Açıklanan nedenlerle; hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum