'Allah, Onu İkizine Bağışladı'

Maruz kaldığı bıçakla yaralama olayı sonrasında Isparta Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 17 yaşındaki M.T., Acil Servisteki ilk müdahale sonrasında yapılan başarılı operasyonla tekrar hayata döndürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2012 22:26
'Allah, Onu İkizine Bağışladı'

Isparta’da yaklaşık 5 gün önce oturduğu mahallede kalbinden bıçakla yaralanan 17 yaşındaki M.T., Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyatla tekrar hayata döndürüldü.

Olaydan sonra 17 yaşındaki M.T.’nin ağır yaralı olarak getirildiği hastanede ilk müdahale Acil Tıp Uzmanı Mücahit Kapçı tarafından yapıldı.

Daha sonra Acute Cardiac Tamponade (Kalp ile kalp zarı arasında sıvı birikimi) teşhisi konulan M.T., hemen ameliyata alındı.

Kalp – Damar Cerrahisi Uzmanı Mehmet Ali Yüksek ve ekibinin görev aldığı operasyonda, hasta açık kalp ameliyatı yapılarak yaralanma sonrasında kalp zarı arasında toplanan kanın çekilerek tekrar hayata dönüş sağlandığı kaydedildi.

HAYATA GERİ DÖNÜŞ…
Yapılan ilk müdahale ve sonrasında yaklaşık 5 – 10 dakikalık bir süre zarfında ameliyata alınan hastanın kalbi durmak üzereyken operasyon yapıldığını anlatan Uz.Dr. Yüksek, “Bu tür ameliyatlar çok nadir rastlanan türdedir. 15 yıllık meslek hayatımda 5. kez böyle bir ameliyata daha şahit oldum” dedi.

Hastanın ilk olarak acil servise getirildiğinde, kalp ritimleri durmak üzere olduğunu kaydeden Acil Tıp Uzmanı Mücahit Kapçı ise, 17 yaşındaki gencin maruz kaldığı Acute Cardiac Tamponade teşhisinin koyulduğunu ve kalbi bir süreliğine de olsa normal olarak çalıştırmaya devam ettiklerini aktardı.

NADİR BİR OPERASYON YAPTIK”
Öte yandan yaklaşık 4 saat süren zorlu operasyonu anlatan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Mehmet Ali Yüksek, “Vaka haberi geldiğinde mesai saatleri içersinde değildik. Apar topar hastaneye gelerek, ivedilikle cerrahi operasyon hazırlıkları yaptık ve genç arkadaşımızın kalbine müdahale ettik” şeklinde konuştu.

Bu tür ameliyatların oldukça nadir rastlanan türde olduğunu ifade eden Yüksek, “Cerrahi operasyonlarımızdan, bıçakla yaralanma vakaları ile her zaman karşılaşmıyoruz. Ve bu tür durumlarda genelde hastaneye gelmek üzere olan hastalar, ya zaman kaybı yüzünden ya da ihmalden dolayı hayatlarını kaybediyorlar. Ancak, bu hastamız anında hastaneye getirildiği için çok şanslı…” ifadelerine yer verdi.

“SADECE İZİ KALACAK!”

Başarılı geçen operasyon sonrasında hastanın 2 gün boyunca yoğun bakım servisinde kaldığını kaydeden Yüksek, üçüncü günde hastanın normal servise çıkarıldığını belirtti.

M.T.’nin, geldiği günden bu yana büyük bir yol kat ettiğini söyleyen Yüksek, “Bu yaptığımız operasyon 2012 yılında bir ilk oldu. Başarılı geçen operasyon sonrasında hastamızın şu anki genel durumu oldukça iyi… Önümüzdeki süreçte de iyileşmesinin tamamlanmasının ardından normal hayatına geri dönebilecek. 17 yaşındaki hastamızın, yaşadığı bu talihsiz olayla ilgili ameliyat bölgesinde yalnızca izi kalacak. Bu iz de, zaten gerekli estetik operasyonlarla giderilebilir. Bunun yanında hastamızın başkaca kalıcı bir rahatsızlığı söz konusu olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“ALLAH, ONU İKİZİNE BAĞIŞLADI”
Yeğeninin hayata döndüren Acil Tıp Uzmanı Mücahit Kapçı ve Kalp- Damar Cerrahisi Uzmanı Mehmet Ali Yüksek’e minnet borçlu olduklarını ifade eden M.T.’nin halası Ş.Y., “Yaşadığı olay sonrasında Isparta Devlet Hastanesi’ne getirilen yeğenim yapılan doğru müdahaleler sonrası hayata döndürüldü. Allah onu ikizine bağışladı. Yeğenimin tekrar bizlerle olmasına vesile olan doktorlarımız ve hastane ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

“ONLARA HAYAT BORÇLUYUM”
Yaşadığı talihsiz olay sonrasında kaldırıldığı Isparta Devlet Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçirdiğini anlat M.T. ise, “Beni tekrar hayata döndüren hekimlerimize çok şey borçluyum. Başta Mücahit Kapçı olmak üzere ve Mehmet Ali Yüksek hocamıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ÖZEL HABER - FOTO:
Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.