Almanya'ya Türk Başbakan mı Geliyor?

Alman Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu Üyesi, Almanya'da 2013 seçimlerinde bir Türk'ün başbakan adayı olmasını önerdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2011 14:04
Almanya'ya Türk Başbakan mı Geliyor?

Alman Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu Üyesi Daniel Cohn-Bendit, Almanya'da 2013 yılında yapılacak genel seçimlerde Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'in başbakan adayı olmasını istedi.

"Journal Frankfurt" gazetesine demeç veren Cohn-Bendit, Özdemir'in partisinin başbakan adayı olmasını istediğini belirterek, Özdemir'in başbakanlık görevi için doğru bir kişi ve Müslüman göçmenleri eleştiren Almanya Merkez Bankasının eski Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'e karşı da doğru bir yanıt olduğunu söyledi.

Almanya'daki kamuoyu yoklamalarına göre, halkın çoğunun Yeşiller Partisinden bir kişinin başbakan olmasını istediğini de ifade eden Cohn-Bendit, bu durumun yine de abartılmaması gerektiğini, bu görüşlerin her an değişebileceğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya