'Alo Ben Recep Özel' Deyip Para İstediler

Kimliği belirsiz kişilerin Milletvekili Recep Özel'in ismini kullanarak Ispartalı işadamlarını arayarak yardım adı altında para talep ettikleri ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2014 10:01
'Alo Ben Recep Özel' Deyip Para İstediler

Türkiye'de yoğunlukla görülen telefonla dolandırıcılık olaylarına her gün yenisi ve yeni modelleri ekleniyor. İzmir'de yaşayan Ispartalı İşadamı Nail Binli'nin yaşadığı olay bu zamana kadar görülmemiş ve duyulmamış bir türden. İzmir'de ticaret yapan vergi rekortmeni Ispartalı hemşehrimiz Nail Binli'yi Recep Özel adına arayan kişi ya da kişiler Ermenek'te bir aile için mevlit okutulacağını belirterek 2 bin TL yardım gönderilmesini istediler. Recep Özel adına ortaya konulan dolandırıcılık planını yutmayan Nail Binli, önce para yatırılacak hesap numarasını aldı sonra telefon kapandıktan sonra durumu hemen Milletvekili Recep Özel'e bildirdi. Hesap numarası üzerinden yapılan takipte söz konusu hesaba yatırılan paraların 10 dakika içinde çekildiği belirlendi. Milletvekili Özel, adını kullanan dolandırıcılar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.
Milletvekili Recep Özel adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık eylemini ortaya çıkaran Ispartalı hemşehrimiz Nail Binli, bu konuda herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Binli, yaşadığı olayı şöyle anlattı:
"Birgün İzmir'deki işyerimde iken telefonum çaldı. Bilmediğim bir numaraydı açtım. Kendisini Isparta Milletvekili Recep Özel olarak tanıttı. Ben de 'buyurun' dedim. Milletvekili olduğunu söyleyen kişi 'şu an Ermenek'teyim. Burada vefat eden bir işçimiz adına mevlit okutulacak. Onun için para topluyoruz. Sizden de 2 bin TL yardım rica ediyorum' dedi. Ben sesinden Recep Özel olmadığını anlatım. Hattı test yapmak için 'geçtiğimiz hafta ISVAK toplantısında beraberdik' dedim. Öyle bir toplantı olmamasına rağmen 'evet' diye onayladı. Sonra hesap numarasını aldım. Hiç vakit geçirmeden Recep beyi aradım, bilgi verdim. Hesap numarasını kendisine ilettim. Recep bey sonra bana geri döndü. Belirtilen banka hesap numarasına yatırılan paranın 10 dakika geçmeden hemen çekildiğini tespit ettiğini anlattı. Zannedersem benim dışımda kişiler de aranmış. Para yatıranlar olmuş olabilir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.