Altanbaşak 2 Projeyle Finalist Oldu

Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları, Ankara Teknoloji Tasarım Derneği tarafından bu yıl 9’ncusu düzenlenen Düş Çizgisi Uluslararası Tasarım Olimpiyatında finalist oldu.

Yayınlanma:
Altanbaşak 2 Projeyle Finalist Oldu

Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencilerinden Furkan Yavuz Engelliler için Duş Yatak Projesi ile, Furkan Kurt Usefull Cook projesi ile finalist olmaya hak kazandı.

36 ülkeden 3494 okuldan 11649 katılımcının yer aldığı Düş Çizgisi Tasarım Olimpiyatı ön değerlendirme sonuçlarında lise kategorisinde Özel Altınbaşak Lisesi öğrencileri finalist olmaya hak kazandı.

Türkiye’nin pek çok yerinden alanında uzman değerlendirme kurulu üyelerinin davet edildiği çalışmanın değerlendirmesi yapıldı. Bu değerlendirme sonucunda üç kategoriden yaklaşık 100 proje Ankara’daki büyük finale davet edildi. Lise kategorisinde 2 projesi ile finalist olan Özel Altınbaşak lisesi öğrencileri 13-14 Nisanda Ankara’da yapılacak olan final sergisine Isparta’dan tek okul olarak iki proje ile Isparta’yı temsil edeceklerdir.

Altınbaşak Eğitim Kurumları Proje koordinatörü ve aynı zamanda okulumuz Fizik Öğretmeni Osman Mutlu; “projeler için öğrencilerimizle birlikte büyük emek verdik, Okulumuzda düzenli olarak takip ettiğimiz projeler meyvelerini vermeye başladı” dedi.Okul Müdürü Vahit Çiftci ise “proje tabanlı eğitime büyük önem verdiklerini projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum büyük bir başarıya imza attılar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.