Altın Fiyatları Rekor Kıracak

Çin'in altın rezervlerini arttırma kararı, piyasada doping etkisi yaratacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 15:00
Altın Fiyatları Rekor Kıracak

Son günlerde hızlı yükselişleriyle rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında sular hiç de durulacak gibi görünmüyor. Önümüzdeki döneme ilişkin öngörülerde bulunan analistler altının 1500-3000 dolar arasında seyredeceğini belirtiyor.

Bu öngörüleri destekleyen bir açıklama da Çin'den geldi. Çin Merkez Bankası'nın danışmanlarından Xia Bin, Çin'in devasa büyükteki döviz rezervlerini çeşitlendirmek için altın rezervlerini artırması gerektiğini söyledi.

Eylül sonu itibariyle Çin'in altın rezervleri bin 54 ton. China Securities Journal'a konuşan Xia ayrıca, Çin'in Yuan cinsinden yeni kredileri 2011'de 7.1 trilyon Yuan seviyesine indirmesini beklediğini ifade etti. 2010 yılı için Yuan cinsinden yeni kredi hedefi 7.5 trilyon Yuan olmuştu.

Öte yandan altın vadeli işlemlerde bin 380 doların üzerinde bulunuyor. Altın bu yıl içinde en yükse bin 433 doları görerek rekor kırmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.