Altınbaşak, Inepo'da Dünya Birincisi Oldu

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi, İstanbul Fatih Eğitim Kurumları'nın bu yıl 20.'sini düzenlediği Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO)'nda dünya birincisi oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2012 15:03
Altınbaşak, Inepo'da Dünya Birincisi Oldu

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi, İstanbul Fatih Eğitim Kurumları'nın bu yıl 20.'sini düzenlediği Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı (INEPO)'nda dünya birincisi oldu. 11. sınıf öğrencisi Selahattin Alperen Uysal, çevre biyolojisi dalında altın madalya kazandı.

Yarışmada, sunumlar İngilizce yapıldı. Güney Kore, İran, Almanya, Slovakya, Kırgızistan, Rusya, Brezilya, ABD gibi ülkelerden kendi alanlarında uzman akademisyenler jüri olarak görev aldı. Yarışmanın ödül töreni İstanbul Fatih Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Selahattin Alperen Uysal, çok mutlu olduğunu, ulusal yarışmada Isparta'yı Türkiye'de, uluslar arası yarışmada Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde temsil etmenin verdiği gururu yaşadığını söyledi. Projesi hakkında bilgi veren Uysal, "2 yıldır bu proje üzerinde çalışıyorum. Yaptığımız proje ile çöpe atılan patates filizlerinin antibiyotik olarak kullanılabileceğini ispatladım.Çeşitli hastalıkların tedavisinde antibiyotik olarak kullanılan 'PB300 A'ya göre 2 kat daha fazla etkili olduğu ortaya çıktı. Bu sayede ilaç sanayisinde yeni bir çığır daha açılmış oldu." dedi.

Proje danışmanı Mahmut Çopuroğlu, çok mutlu olduğunu, öğrencisini tebrik ettiğini ve desteklerini esirgemeyen okul müdürü Vahit Çiftçi'ye ve tüm öğretmenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Selahattin Alperen Uysal'ın, projenin hazırlık sürecinde çok gayretli bir çalışma içerisine girdiğini ifade eden Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi, "Isparta'ya ve Türkiye'ye böyle bir başarıyı getiren öğrencimiz Selahattin Alperen Uysal'ı kutluyorum. Öğrencimizle başarısından dolayı gurur duyuyoruz. Okul olarak tüm öğrencilerimizi bilimsel çalışma ve projelerinde destekliyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.