Altınbaşak Afrika’da Su Kuyusu Açacak

Isparta Altınbaşak Koleji öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri paralarla Afrika’da su kuyusu açmak üzere harekete geçerek kuyu bedellerini tamamlama noktasına geldiler.

Yayınlanma:
Altınbaşak Afrika’da Su Kuyusu Açacak

Açlık ve susuzlukla mücadele eden Afrika ve Asya ülkelerindeki su sorununu bir nebze olsun gidermek üzere toplanan paralar Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerine teslim edilerek su kuyusu açma çalışmaları başlatılmış olacak.

Afyonkarahisar’dan Altınbaşak koleji’nin daveti üzere Isparta’ya gelen Kimse Yok Mu Derneği Afyonkarahisar sorumlusu Mustafa Çobanoğlu öğrencilere derneğin faaliyetlerini ve gönüllülük hizmetlerini anlattı. Mustafa Çobanoğlu konuşmasında kimse yok mu çalışma alanlarını 7 kısma ayırdı.

Yoksulluğun uğradığı her yerde ve her durumda görev başında olan Kimse Yok Mu, 10. yılını geride bıraktığı 2013 yılı itibariyle çalışma alanlarını da 7 kategoride sınıflandırdı. Sağlık Yardımları, Eğitim Yardımları, Yetim Yardımları, Acil Yardımlar Kalıcı Yardımlar, Yurt İçi Yardımlar, Yurt Dışı Yardımlar ve olarak sıralanabilecek bu alanlarda Türkiye’de ve dünyada pek çok ihtiyaç sahibinin problemlerinin kalıcı olarak çözülmesine vesile oluyor.

Yoksullukla mücadele ederek, herkes için müreffeh bir dünyanın inşasına hizmet etmeyi amaçlayan Kimse Yok Mu, bu amacını gerçekleştirmek için tek bir kaynaktan besleniyor: İyiliğe adanmış gönüllerden. Gönüllülük esası, derneğin çalışma sisteminin üzerine bina edildiği temel görevini görüyor. Yurt içinde ve yurt dışındaki yardım dağıtımlarından çeşitli yardım organizasyonlarına kadar pek çok faaliyet, Kimse Yok Mu gönüllüleri tarafından özveriyle yürütülüyor.

Gönüllüler, derneğin imza atacağı her türlü faaliyetin planlanmasından uygulanmasına kadar devam eden süreçte fiilen rol alıyor. Bütün çalışmalarında şeffaflığı ve güvenirliği esas alan Kimse Yok Mu Derneği, yardımseverlerini bizzat çalışmaların içine alarak güvenilirliğini perçinlemek istemektedir.

Dernek bu sebeple yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün yardım faaliyetlerinin kapılarını yardımseverlere açmakta, isteyen herkesi bu faaliyetlere fiilen katılmaya davet etmektedir. Yardımseverlerimiz, şartlı bağış yapabilecekleri gibi, arzu ettikleri takdirde yaptıkları bağışların teslim edilişi sırasında teslimatı yapan dernek yetkililerimizle birlikte bulunabilirler. Yardımseverlerimiz bu vesileyle tanışmış oldukları ihtiyaç sahiplerini daha sonra da ziyaret edebilir, onlarla kardeş aile olabilir, yardım faaliyetlerini hiçbir aracıya ihtiyacı olmaksızın kendileri sürdürebilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.