Altınbaşak Altınları Topladı

ABD ‘denin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından 26.’sı düzenlenen “American Mathematics Contest-8 Olimpiyatı’na” Altınbaşak damgasını vurgu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 15:37
Altınbaşak Altınları Topladı

90 ülkeden 160 bin öğrencinin katıldığı Amerika’nın en prestijli olimpiyatında Isparta Özel Altınabaşak İ.O. öğrencileri  8 Altın, 2 Gümüş, 2 Bronz madalya ile toplamda 12 madalya kazandı.  8 öğrenci de Mansiyon  ödülüne layık görüldü. Bu sonuçlarla Özel Altınbaşak, Isparta’da bir ilki daha başardı.

18-24 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Nebraska Üniversitesi’ndeki olimpiyatlara Türkiye’den  birçok Türk öğrenci katıldı. Yarışmalarda madalyaların çoğunu Türk öğrencileri toplarken, Altınbaşaklı öğrenciler 8 Altın madalya kazanarak ve 25 soruda 22.4 net ortalama ile  Isparta’ya ayrı bir gurur kazandırdılar.

Okul Müdürü Ömer Doğan Bey, Matematik’in dünya dili olduğunu, bu alanda okullarında tecrübeli öğretmenlerle olimpiyatlara hazırlandıklarını ve bu sabırlı çalışmanın meyvelerini toplamaya başladıklarını dile getirdi.

Fen-Matematik alanlarındaki başarılarla birlikte öğrencilerine sosyal alanlarda da faaliyet gösterdiklerinin  altını çizen okul müdürü Doğan, basketbol, satranç ve güreş dallarında da öğrencilerini yetiştirdiklerini  belirtti.

Dünya çapında bir başarıya imza atarak Ispartalıları sevindirmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Ömer Bey, çalışmalarına hız vereceklerini, hedeflerinin TÜBİTAK ve bölgesel olimpiyatlarda derece elde etmek olduğunu belirtti.

Altınbaşak Koleji, geçen yıl olduğu gibi bu yarıyıl tatilinde de faaliyetler yapacak. Öğrencilerine “Leeds Language Academy” işbirliği ile yabancı öğretmenler gözetiminde dil kursu vermeyi planlıyor. Öğrencilerin öğrendikleri dili uygulama imkânı buldukları kursta öğrenciler hem eğlenecek hem de İngilizcelerini geliştirecekler.

Okulda şu sıralar Okul Rehberlik biriminin düzenlediği geleneksel Ana-Baba Okulu devam etmekte. Anne-babaların severek katıldığı kursta öğrencilerin psikolojik durumları, ergenlik sorunları ve  Nasıl iyi anne-baba olunur? gibi konular üzerinde duruluyor. Kurs sonunda anne-babalara birer sertifika da veriliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.