Altınbaşak Beden Dünyaları Sergisine Katıldı

Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri Ankara KentPark AVM’de BODYWORLD sergisini gezdiler.

Yayınlanma:
Altınbaşak Beden Dünyaları Sergisine Katıldı

Geziye başkanlık yapan Anatomi ve Fizyoloji dersi öğretmeni Nurgül Kahraman, bu gezi sayesinde öğrencilerin derslerde gördükleri bilgilerin pratiğini yaptıklarını söyledi. Meslek eğitiminde bu tür faaliyetlerin öğrencilerin mesleğe daha da hazırlıklı bir şekilde başlamalarını sağladığını da sözlerine ekledi.

Sergi hakkında da bilgi veren Kahraman, “Uluslararası platformda BODY WORLDS The Original Exhibition of Real Human Bodies (BEDEN DÜNYALARI: Gerçek İnsan Bedenleri Orijinal Sergisi) olarak bilinen BODY WORLDS, Plastinasyon adı verilen olağanüstü bir yöntem aracılığıyla korunmuş gerçek insan bedenlerini izlemek yoluyla ziyaretçilerin anatomi, fizyoloji ve sağlık hakkında bilgi edindikleri, türlerinin ilk örneği olan sergilerdir.

Gunther von Hagens'in BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyaları Yaşam Döngüsü sergisinde tüm beden plastinatları, organlar, organ yapılandırmaları ve saydam beden kesitleri dahil 200’ü aşkın gerçek insan örneği bulunur. Sergi aynı zamanda ziyaretçilerin hastalıkların uzun dönemde yaptıkları etkileri, tütün tüketiminin etkilerini, diz ve kalça gibi yapay desteklerin mekaniğini anlamasına olanak verir. Bugüne kadar BODY WORLDS sergileri dünyanın dört bir yanında 30 milyon insan tarafından gezilmiştir” dedi.

Okul Müdürü Mahmut Çopuroğlu ise şunları söyledi. “ 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında açılan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik bölümünde 72 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin iyi bir meslek eğitimi almaları için okulumuzda gerekli altyapı düzenlemeleri yaptık. Öğrencilerimizle sık sık toplantılar yapıp mesleğin önemini onlara hatırlatıyoruz. Yaptığımız bu son geziyle de öğrencilerimizin ufuklarının genişlediğini ve artık mesleğe farklı bir gözle baktıklarını düşünüyorum.
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında da ASML Hemşirelik bölümüne 3 sınıf ve 72 öğrenci almayı ve öğrenci alımında 350 puan barajı koymayı düşünüyoruz.
Son olarak gezinin yapılmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ”.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum