Altınbaşak Isparta’yı Temsil Edecek

19-23 Mart tarihleri arasında Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan TÜBİTAK Bölge Seçmelerinden Özel Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencileri asım Burak Gündüz ve Ömer Kutay Atalıç Temel Fizik’te ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2012 15:39
Altınbaşak Isparta’yı Temsil Edecek

19-23 Mart tarihleri arasında Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan TÜBİTAK Bölge Seçmelerinden Özel Altınbaşak Anadolu Öğretmen  Lisesi Öğrencileri Asım Burak Gündüz ve Ömer Kutay Atalıç Temel Fizik’te ‘Ekolojik Yalıtım Malzemelerinde Genleştirilmiş Camın Enerji verimliliğine etkisinin araştırılması’ isimli projeleriyle Bölge birincisi oldular.

Projenin danışmanı Fizik Öğretmeni Osman Kutlu, Ankara’da Mayıs ayı içinde yapılacak Türkiye finallerinde Isparta’yı temsil edeceklerini belirtti.

Akdeniz Bölge Seçmeleri Antalya, Burdur, Denizli, Konya illeri arasında yapılmak olup, Seçmelere 25 proje ile müracaat eden Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi 5 projeyle sergiye davet edildi. Bölgede 13 proje’de finallere katılmaya hak kazandı.

Yarışmaya katılan 349 projenin 112 tanesi Isparta’daki Eğitim kurumlarından gönderilmişti. Böylece Isparta Akdeniz bölgesinden en çok proje gönderen il oldu. Isparta’dan başvuran 112 projenin 25 tanesi ise Özel Altınbaşak Anadolu Lisesinden gönderilmişti.

Konuyla ilgili bir basın açıklama düzenleyen Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi “25 proje ile katıldığımız yarışmada 5 projemiz finallere kalmayı başardı. Tabii biz bunu çok büyük bir başarı olarak görmüyoruz. Diğer 20 projemiz ile ilgilide bazı çalışmalarımız var. Gönül isterdi ki 25 projemizin tamamı finallere davet edilsin. Bazı konularda eksikliklerimiz olduğunu görme fırsatı bulduk. O konularda ise çalışmalarımızı gayretli bir biçimde artıracağız” dedi.

Ayrıca Vahit Çiftçi projelerin kabulu ile ilgili projeleri değerlendiren jüri üyelerine de sitem'de bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum