Altınbaşak Lys'de Isparta Birincisi Çıkardı

Özel Altınbaşak Koleji, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda Isparta ve Türkiye derecelerine imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2011 16:05
Altınbaşak Lys'de Isparta Birincisi Çıkardı

Özel Altınbaşak Koleji, Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS)'nda Isparta ve Türkiye derecelerine imza attı. ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre, 2011 LYS'nin Isparta biricisi ve ikincisi Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi'nden Yusuf Sezgin ve Fatma Karakoç oldu. 2011 Ygs'de Isparta'daki ilk 30 dereceden 24'ünü de aynı okul öğrencileri paylaştı.

Türkiye'de ilk 100'e girme başarısını gösteren Yusuf Sezgin Isparta birincisi, Türkiye 70. 'si Fatma Karakoç ise Isparta ikincisi Türkiye 85. 'si oldu. Ayrıca Burak Akın Isparta 4. 'sü Türkiye 258. 'si, İbrahim Tokgöz de Türkiye 935. 'si, Fatma Ünsal Türkiye bin 504. 'lüğünü aldı. Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi farklı puan türlerinde ilk 100'de 8 derece, ilk 1000'de 38 derece elde etti.

Okul Müdürü Vahit Çiftçi, okul olarak tüm öğrencilerin tercih yapabilecekleri bir başarı gösterdiklerini belirterek, geçen yıl elde edilen yüzde 90 yerleştirmenin üstünde bir yerleştirme hedeflediklerini söyledi. Çiftçi, bugün Isparta ve Türkiye dereceleri elde eden öğrencilerin 4 yıl önce başka okullardan cazip teklif almalarına rağmen Isparta'da kalarak Altınbaşak'ta okumayı tercih ettiklerini söyledi. Altınbaşak'ın eğitimde başarı çıtasını her sene artırarak devam ettirdiğini ifade eden Çitçi, "Isparta'da çok kaliteli öğrencilerimiz var. Biz Isparta'nın eğitim kalitesini artırmak istiyorsak bu öğrencilerin Isparta'da kalmalarını sağlamalıyız. Isparta'dan mezun olan bu gençlerimiz kendilerinden sonra gelen başarılı öğrencilerin de önünü açacaktır. Bu konuda velilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. " dedi. Çiftçi, Türkiye genelinde 500'ün üzerinde puan alan 16 öğrencileri olduğunu kaydetti.

Öte yandan Isparta Gölcük Dersaneleri de 8 farklı puan türünde Isparta birincisi ve Türkiye dereceleri elde etti. Dersane öğrencisi Ali Dikbaş dil puanında Isparta birincisi Türkiye 22. 'si oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum