Altınbaşak Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Öğretmen Lisesi farklı ülkelerden 55 yabancı misafiri ağırladı.

Yayınlanma:
Altınbaşak Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Avrupa Birliği Comenius projesi kapsamında Isparta'ya gelen öğrencileri Türk aileler kendi evlerinde misafir ettiler. Gelen yabancı öğrenciler kendi okullarını, şehirlerini ve proje bünyesinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri ingilizce olarak sundular.

Altınbaşaklı öğrenciler kültürler arası diyalog faaliyeti kapsamında Türk müziğinden şarkı türkü örnekleri ve Türk halk oyunlarından gösteri sundular. Hatıra ağacı dikildi. Ayrıca öğrenciler Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Sorkuncak Köyü Uluslararası Uçurtma Şenliği'ne katılıp Aksu Zindan Mağarasını ziyaret ettiler.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün destekleri ile yabancı öğrenciler rehberli bir şekilde Davraz Kayak Merkezi, Eski Türk Evleri, Çarşı, Gülbirlik, Eğirdir çevresi, Atabey Ertokuş Medresesi ve At Çiftliği, Yazılı Kanyon, Adada Antik Kenti ve Karacaören 1 HES'i görme imkanı buldular.

Ziyaretin nedeni olan Altınbaşak Koleji'nin "Geleceğini israf etme!" adlı çevre projesi öğrenciler arasında çevreye ait hassasiyet, bilgi ve davranışları güçlendirmeyi amaçlıyor. Projenin başkanlığı ilimiz temsilcisi Altınbaşak koleji yürütüyor.

Altınbaşak Koleji’nin başkanlığında Türkiye, Almanya, İtalya ve Portekiz’den toplam 5 lise 2013 yılı temmuz ayının sonuna kadar proje faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edecek. Proje çok milletli olduğu için; farklı kültürlerin anlaşılmasına yönelik bilinci teşvik ederek kültürel çeşitliliğe karşı olumlu duygular oluşturmak ve farklılıklara saygı duyulmasını sağlayarak ırkçılık ve yabancı korkusuna karşı mücadele etmeyi de amaçlıyor.

Proje sonucunda çevre konulu çok dilli ortak bir web sayfası oluşturmak, fotoğraf sergisi ve video galeri oluşturmak ve çevre konulu seminerler düzenleyerek toplumda çevresel hassasiyetlerin artırılması planlanıyor. Projenin “Dontwaste yourfuture” adlı facebook hesabı ile ortaklar arası ortak video fotoğraf paylaşımı gerçekleştiriliyor. proje gereği evde okulda ve trafikte tasarruf yolları gibi enerji konularında ödevlendirmeler ve sunumlar gerçekleştirildi.

Türk tarafı olarak bir hidro- elektrik santraline gezi düzenlendi, Öğrenciler çevre konulu proje yarışmalarına katıldılar ve ışık verimliliğini ölçen bir düzenek hazırladılar. Isparta tarafı olarak çevre müdürlüğü katı atık arıtma tesisine ziyaret düzenlendi, bir diyetisyen tarafından sağlıklı beslenme konulu seminer verildi, ilimiz hava kalitesi ölçüm ve izleme istasyonuna ziyaret düzenlendi ve Isparta’nın hava kalitesi ölçüm işlemleri canlı izlendi, Isparta belediyesi su ve kanalizasyon müdürlüğüne bağlı içme suyu scada merkezine gidilerek ilimiz su kalitesi hakkında öğrencilerimiz yetkililerden bilgi aldılar.

Sağlıklı yaşamı konu edinen bir tiyatro oyunu tiyatro kulübü öğrencilerince oynandı. Öğrencilerde yerel oksijen alanlarının farkındalığını artırmak için yeşil alanlarda sınıf piknikleri düzenlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.