Altınbaşaklılar Azerbaycan'a Gitti

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi 20-26 Haziran 2012 tarihleri arasında üç öğrenci ve iki öğretmeniyle Azerbaycan’a geziye gitti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2012 17:12
Altınbaşaklılar Azerbaycan'a Gitti

Eski Sovyetlerden koptuktan sonra petrolü, doğalgazı, tarımı ve güçlü ticareti ile kendisini hızla toplayan odlar yurdu Can Azerbaycan’ımızın 20.yıl içerisinde ne kadar hızlı geliştiğini ve güzelleştiğini öğrencilerimizle birlikte gördüler. Geçen Eurovision şarkı yarışmasında birinci oldukları için bu yıl Azerbaycan’da yapılan Eurovision şarkı yarışmasının ev sahipliği yaptığı Kristal binasını dolaştılar.

Tarihi ve turistik yerlerini gezen Altınbaşak öğrencileri ve öğretmenleri Hazar Denizi’nin Kafkas dağlarıyla buluştuğu güzellikleri görme imkânı buldular. Türkiye’yi çok sevdiklerini ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin çok misafirperver olduklarına tanık oldular. Bundan ötürü de Altınbaşaklı öğrenciler ve öğretmenler çok memnun kaldılar. İki devlet bir millet olduğumuzu daha iyi anladığını söylediler. Azerbaycanlı bir ailenin sofrasına misafir olan Altınbaşak öğrencileri ve öğretmenleri gösterilen hürmet ve ilgi alakadan ötürü çok memnun kaldıklarını dile getirdiler. Yurt dışında açılan ilk Türk Kolejlerini ziyaret eden öğrenciler, kolejde okuyan öğrencilerle tanışma fırsatı bulup, onları Türkiye’ye davet ettiler. Kafkas Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılma fırsatı yakalayan öğrenciler ve öğretmenler, zengin içerikli güzel törende mezun öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirip güzel anılar paylaştılar.

Bu yıl 10.su yapılan Türkçe Olimpiyatlarında Dünya ikincisi olan Azerbaycanlı kardeşimiz Sema Sultanova ile Altınbaşaklı öğrenciler tanışıp sohbet ettiler. Sema, Türk Kolejinde öğrenim gören bir Azerbaycanlı olarak, okulunu ve öğretmenlerini çok sevdiğini, Türkiye’ye hayran olduğunu ve bir daha ki sene de geleceğini söyledi.

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri yapılan bu geziden oldukça memnun kaldıklarını, güzel ülkenin güzel insanlarıyla tanışma fırsatı bulup, Azerbaycan’ı doyasıya gezdiklerini söylediler. Geziyi koordine eden coğrafya öğretmeni Murat Eraslan “Azerbaycan’ı gerçek manasıyla gezerek ve görerek bir daha keşfettik. Orda bize sahip çıkan Türk Kolejlerinde çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Aynı teşekkürü bizi sıcacık tebessümleri ile karşılayan ve kucaklayan Azeri halkına da bir borç biliyoruz. Yoğun talep üzerine bir daha Azerbaycan’a gezi düzenleyeceğiz” şeklinde ifadede bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.