Altınbaşak’tan HEM’e Ziyaret

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi Kültür ve Sanat Kulübü öğrencileri, Isparta Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhammet Emin Arseven’i makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2013 10:07
Altınbaşak’tan HEM’e Ziyaret

Özel Altın Başak Bedri Ayhan Anadolu Lisesinde öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak amacıyla kurulan kulüplerden birisi olan Kültür ve Sanat Kulübü öğrencileri, kulüp Genel Sanat Yönetmeni Akın Özpoyraz nezaretinde İl Halk Eğitim Müdürü Arseven’i makamında ziyaret ettiler ve kulüp çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Genel Sanat Yönetmeni Akın Özpoyraz ziyarette yaptığı açıklamada şunları söyledi,” Kulüp olarak 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı içerisinde akademik düzeyde tiyatro çalışmalarımız devam ediyor. Tiyatronun yanı sıra bu dönem ilk kez bir Oratoryo grubu da oluşturduk.

Grubumuzla” 24 Kasım Öğretmenler günü” nedeniyle okulumuzca gerçekleştirilen etkinliklerde yer aldık. Ayrıca, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü”, “18 Mart Çanakkale Zaferi” oratoryo hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yine 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan “Kutlu Doğum” etkinlikleri çerçevesinde hazırladığımız, “Alemlere Rahmet Geliyor” isimli tiyatro oyunumuzu ve “Kutlu Doğum” Oratoryosunu da İl Müftülüğümüzün katkılarıyla tüm Isparta halkına sunmayı düşünmekteyiz” dedi. 

Öğrencileri ve kulüp yetkililerini oldukça sıcak bir ilgiyle karşılayan Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arseven, ziyaretten son derece memnun olduğunu belirtti.

Arseven, “Altınbaşak Koleji, eğitim ve öğretimde elde ettiği başarılarının yanı sıra, Kültür ve Sanat faaliyetlerine verdiği önem ile de Isparta’da önemli bir eğitim yuvamız olarak dikkat çekiyor. Isparta Halk Eğitim Merkezi olarak misyonumuz, Atatürk ilkelerine ve anayasada ifadesi bulunan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, dünyadaki gelişmeleri takip eden, tüketmekten çok üretim yapan, düşünen, araştıran, sosyal iletişim becerilerine sahip kursiyerler yetiştirip, hem sosyal hem de mesleki hayata hazırlamaktır.

Vizyonumuz ise, Halk Eğitim Merkezi olarak, çağın gereksinimlerine cevap verecek şekilde toplam kalite standartlarına ulaşmak, çevre ile işbirliği içerisinde kursiyerlerimizin bilinçli, bilgiye nasıl ulaşacağını bilen, araştırma yapabilen, kendisini yönetebilen, mantıklı ve özgür düşünebilen ve düşündüğünü medeni bir şekilde ifade edebilen bireylerin yetişmesi için imkan hazırlamaktır” dedi.

Yapılan açıklamaların ardında, Altınbaşak Kültür ve Sanat Kulübü Oratoryo Korosu 12 Mart tarihinde izleyicilere sunacakları “İstiklal Marşı” oratoryosunu Arseven’e seslendirdiler. Arseven, öğrencilerin başarılı performansları nedeniyle başta okul müdürü Mahmut Çopuroğlu olmak üzere, Kültür – Sanat faaliyetlerine katkıda bulunan herkesi kutladı.
Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mahmut Çopuroğlu ise kulüp öğrencilerini Altınbaşak Eğitim Kurumlarını en iyi şekilde temsil ettikleri için tebrik ettiğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.