Altınbaşak’tan İstanbul Gezisi

Özel Altınbaşak Lisesi öğrencileri, iki günlük bir program dahilinde İstanbul’u gezdiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2013 20:15
Altınbaşak’tan İstanbul Gezisi

İlk gün programa Eyüp Sultan Camii’nde başlayan öğrenciler, Eyüp Sultan’dan ayrıldıktan sonra Piyer Loti Tepesi’nden Haliç’in muhteşem manzarasını fotoğrafladılar.

Tepeye yürüyerek çıkan öğrenciler, dönüşte tanıdık birçok ismin mezarlarını ziyaret ederek Ensari Konağı Restaurant’ta kahvaltılarını yaptılar. Öğrenciler daha sonra Miniatürk’ e geçtiler.

Burada onlarca mini sayfiye yeri gezdiler. Miniatürk’ten ayrıldıktan sonra Rahmi Koç Müzesi’ne geçen öğrenciler, burada akıllarına gelebilecek bütün motorlu-motorsuz araçları tanıma ve onlarla fotoğraf çekme fırsatı buldular. Müzeden sonra Haliç manzaralı Eminönü’nün tarihi balıkçılarında öğlen yemeklerini yiyen öğrenciler ardından Panorama 1453 Müzesi’nde İstanbul’un fethini tekrar yaşadılar.

Panorama 1453 Müzesi’nin büyülü ortamından çok etkilenen öğrenciler akşamüstü İnönü Stadı’na uğrayıp yıkılmadan önce son kez görme şansını yakaladılar ve günü İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’nde tamamladılar. İkinci gün programa bahçesini lalelerin sardığı Gülhane Parkı’nda başlayan öğrenciler oradan Yerebatan Sarnıcı’na geçtiler. Buradaki geziyi tamamlayan öğrenciler, Sultanahmet Camii’ne geçtiler.

Öğle yemeklerini meşhur Sultanahmet Köftecisi’nde yiyen öğrenciler oradan Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı’nı ziyaret ettiler. Gün sonuna doğru boğaz turuna çıkan Altınbaşaklılar, akşam yemeklerini yedikten sonra güneşin günü uğurlamasıyla birlikte İstanbul’dan istemeye istemeye ayrıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.