Altınbaşak'tan Organik Tarım İçin Proje

Özel Altınbaşak Lisesi Öğrencisi Meliha Nur Turan ın hazırladığı Çam yaprağı gübresi kullanılarak bitki gelişiminin incelenmesi projesi ile Kimyasal gübrelere alternatif olarak kullanılan doğal çam yaprağı gübrenin etkisi araştırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2012 14:43
Altınbaşak'tan Organik Tarım İçin Proje

Özel Altınbaşak Anadolu Lisesi Öğrencisi Meliha Nur Turan ın hazırladığı Çam yaprağı gübresi kullanılarak bitki gelişiminin incelenmesi projesi  ile Kimyasal gübrelere alternatif olarak kullanılan doğal çam yaprağı gübrenin etkisi araştırıldığı bir proje hazırladı.

Projeyi hazırlayan Turan "Kimyasal gübrelemenin oluşturduğu çeşitli zararları ortadan kaldırabilmek için, bitkilerin besin ihtiyacını karşılamak üzere organik gübreleme yapmamız gerekmektedir. Üç ay gibi bir sürede tamamlanan projede bitkilerin büyüme ve gelişme döneminde  kontrol grubu olan %100 toprakta yetişen bitkilerde ortalama  olarak 4 cm’lik bir boy artışı olmasına karşılık %25 oranında çam yaprağı gübresi bulunduran ortamda 5 cm, %75 oranında çam yaprağı gübresi bulunduran ortamda 6,5-7 cm, %100 oranında  çam yaprağı gübresi bulunduran ortamda 6 cm’lik bir boy artışı olmuştur" dedi.

Proje danışmanı Kimya Öğretmeni Fatma Tuba Çopuroğlu öğrencimiz organik tarım adına uygulanabilir özenli bir çalışma yaptı, bu projenin uygulanmasıyla daha sağlıklı ve daha ekonomik ürünler yetiştirilebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.