Altınbaşak’tan Vefa Gecisi

Özel Altınbaşak Eğitim Kurumlarına bağlı yurtdışı kolejlerinde görev yapan öğretmenler ve ailelerine itâfen vefa gecesi düzenlendi.

Yayınlanma:
Altınbaşak’tan Vefa Gecisi

Vali Memduh Oğuz ve eşi Canan Oğuz başta olmak üzere; İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ve eşi Melek Or, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demirhan ve yurtdışında bulunan öğretmen ailelerinin katılımıyla Özel Altınbaşak Kolejinde düzenlenen vefa gecesinde duygu dolu anlar yaşandı.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan vefa gecesinde gecenin anlam ve önemine binaen konuşan Özel Altınbaşak İlk ve Ortaokulu Müdürü Ömer Doğan, Altınbaşak Eğitim Kurumları olarak 160 ülkede binden fazla okulda Türkiye adına destanların yazıldığını söyledi.

Isparta adına yurtdışında görevli 80 öğretmenin olduğunu belirten Doğan; “Bütün bu arkadaşlarımızın tek gayesi renk, ırk, dil ve din ayrımı yapmaksızın dünya insanına hizmet etmektir” dedi.

Pakistan’da öğretmenlik yapan Ali Demirbaş ile Hindistan’da öğretmenlik yapan Özgür Özdemir’in salonda bulunan anne ve babalarıyla yapmış oldukları sürpriz canlı telefon bağlantıları, SDÜ İlahiyat Fakültesinde okuyan Mozambikli Alima’nın Türkiye’ ye geliş hikayesi ve umut dolu insanlık mesajları duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Türkmen Murat Övez’in söylemiş olduğu ‘Bülbül’ şiiri geceye ayrı bir renk kattı.

Isparta’yı yurtdışında temsil eden öğretmenlerin hayatlarını anlatan sine vizyon gösterisiyle devam eden programda bir konuşma yapan Vali Memduh Oğuz; “Bu seyrettiklerimiz insana sanki bir filimmiş gibi geliyor, bir hikayeymiş gibi geliyor. Hâlbuki bu bir hakikat, bu bir gerçek! Ülkemiz adına oralarda görev üstlenen bu kardeşlerimizin hepsi birer kahraman.

Doğduğun topraklardan, anne ve babandan, eşinden dostundan ayrılıyorsun, okyanusları, dağları aşarak daha önce hiç gitmediğin, görmediğin yerlere gidiyorsun ve o insanlara hiçbir menfaat beklemeden hizmet ediyorsun. Bu bir insanlık projesidir, bir kardeşlik projesidir… Ne mutlu ki o kahramanları yetiştiren anne ve babalara. Hepsini hürmetle, muhabbetle selamlıyorum” dedi. Vefa gecesi ailelere günün anısına plaket verilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.