Altyapı Sorununa Neşter

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2011 yılında hayata geçirecekleri projelerle kentteki altyapı sorunu ''neşter vuracaklarını'' söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 15:22
Altyapı Sorununa Neşter

Günaydın, 2010'u Isparta halkına ve müteahhitlere olan borçları ödemekle geçirdiklerini, 2011 yılından itibaren yatırım çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Isparta'nın en büyük sorunlarından birinin ''işsizlik'' olduğunu ifade eden Günaydın, özellikle istihdam yaratacak projelere öncelik verdiklerini, bu doğrultuda Isparta'ya gelecek yıl iki önemli proje kazandıracaklarını bildirdi.

Günaydın, bunlardan birincisinin Türkiye'nin ve hatta Orta Doğu'nun en büyük ''bimsblok fabrikası'' olduğunu, günde 100 bin kaliteli bimsblok üretilecek fabrikayla, batının bu alandaki inşaat malzemelerini de karşılayabileceklerini vurguladı.

Fabrikanın 15 milyon liralık yatırım olduğunu, belediyenin de imkanlarını kullanarak bu miktarı 10 milyon liraya kadar indireceklerini ifade eden Günaydın, fabrikada ilk etapta 70 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

Isparta'nın bims için yeterli ponza rezervine sahip olduğunu dile getiren Günaydın, ''Isparta'nın ham maddesini işleyerek satacağız. Yeterli ham maddemiz var, tek sıkıntı fabrika. Onu da kuracağız'' dedi.

Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'yı altyapı sorunu olmayan bir kent haline getirme amacında olduğunu belirterek, belediyeye Avrupa kentlerinde var olan ancak Türkiye'de bulunmayan dev bir araç filosu kazandırdıklarını söyledi. Kanalizasyon ve rögar temizliği yapan, asfalt döşeyen 5 araç aldıklarını anlatan Günaydın, 5 milyon liraya mal olan bu yatırımın Isparta Belediyesine uzun süre hizmet edeceğini kaydetti.

TARİH KOKAN ŞEHİR MÜZESİ
Günaydın, 2011 yılında kültür ağırlıklı çalışmalara da ağırlık vereceklerini, özellikle Tarih Konağı'nın bulunduğu Gökçay'a yeni bir vizyon kazandırmayı planladıklarını dile getirerek, Gökçay'da 3 bin 600 metrekarelik alana kent müzesi kuracaklarını bildirdi.

Binanın Isparta'yı yansıtacağını ifade eden Günaydın, merkezde kentin tarihi özelliklerinin, gülünün, halısının, etnografyasının yer alacağını belirterek, ''Burası tarih kokan şehir müzesi olacak'' dedi.

Proje için 4,5 milyon lira bütçe ayrıldığını anlatan Günaydın, binanın temelini de 15 Ocakta atacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.