Altyapıdan Kazanıp Üstyapıya Aktarıyoruz

Altyapıdan Kazanıp Üstyapıya Aktarıyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2017 18:39
Altyapıdan Kazanıp Üstyapıya Aktarıyoruz

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce yağmur suyu altyapısına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Anadolu Mahallesi ile Sanayi Sitesini birbirinden ayıran 148 Caddede Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü toplam uzunluğu 660 metrelik yağmursuyu ana bypass hattı döşeme çalışmalarında sona ulaştı. Yapılan bu çalışmayla birlikte İstanbul Caddesi Barida Otel civarı ile Sanayi Sitesindeki yoğun yağışlarda yaşanabilecek olumsuzlukların tamamen giderilmesi hedefleniyor. Belediye ekipleri ayrıca yine aynı caddede 660 metrelik de içme suyu hattı döşeme çalışmaları gerçekleştirdi.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapılan çalışmalarla Binbirevler, Işıkkent’ten başlayıp şehre inen suların bir bölümünün de bu hatla birlikte en yakın dereye bypassının gerçekleşmiş olduğunu söyledi. 148 Caddede yapılan çalışmayla birlikte Barida Otel civarı, Özkanlar Kavşağı, Sanayi Sitesi ve Karayolları Kavşağının da yağmur sularından kurtulacağını dile getiren Başkan Günaydın, “Binbirevler, Işıkkent, Gülistan bölgesinden gelen yağmur suları daha önce Özkanlar Kavşağında olumsuzluğa neden oluyordu, bunu giderdik. İstanbul Caddesinde Barida Otel civarında doğal dere yatağı var. Bu dere yataklarına şehir kurulmuş, caddeler açılmış. Burayı rahatlatmak amacıyla şimdi 2.bir hat yapıyoruz ve bu çalışmaları bugün tamamlıyoruz. Bu hatla Sanayi çarşısında meydana gelen yağmursuyu sorununu da ortadan kaldırıyoruz. Bu hattımızla toplanan yağmur suları Karayolları Kavşağı bölgesindeki dereceye deşarj edilecek. Şehrimize şu ana kadar 31 km uzunluğunda bypass hattı döşedik. 9 km civarında daha yapılması gereken yerler var. Bunu da yapınca bypass hattımızda sona gelmiş olacağız” dedi.

Yağmur suyu altyapı çalışmalarında belediye olarak ana hedefe 3 yıl önce ulaşıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalar kapsamında bugüne kadar 260 km yağmursuyu hattı, 31 km ana bypass hattı ve 11 bin adet ızgara konulduğunu belirterek, toplanan yağmur sularının ana bypass hatlarıyla en yakın derelere deşarj edildiğini belirtti. Yine geçen yıl içerisinde Sidre Mahallesinde önemli yağmur suyu ana bypass hattı ve diğer çalışmaların gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Günaydın, DSİ’nin de bu bölgede çalışma yapacağını ve gerekli tedbirleri alacağını aktardı.

Çalışmalar esnasında en ince ayrıntıya kadar dikkat ettiklerini belirten Başkan Günaydın, “Bu çalışmaları üşenmeden kendi personel ve iş makinelerimizle yapıyoruz. Böylece maliyeti de ihale bedellerinin çok altına yapmış oluyoruz, buradan kazandığımız paraları da diğer üstyapı çalışmalarına harcıyoruz. Bunlardan birisi de 6 Mart’ta ihalesini yapmış olduğumuz yeni otogardır. Şehircilik açısından gerçekleştirmiş olduğumuz bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Anadolu Mahallesi ile Sanayi Sitesini birbirinden ayıran 148 Caddede ayrıca Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yine 660 metre uzunluğunda içme suyu hattı da döşedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum