Altyapının Faydasını Gördük

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son yağışlar sonrasında şehirde metrekareye 30 litrenin üzerinde bir yağış düştüğünü, buna karşın Isparta’da herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Aralık 2014 14:12
Altyapının Faydasını Gördük

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamasının nedenini, bugüne kadar şehirde yaptıkları 200 km uzunluğundaki yağmur suyu bağlantıları, 8 bin 500 adetlik yağmur suyu ızgaraları ile bu toplanan yağmur sularının 15 km uzunluğunda büyük borularla derelerdeki 6 noktaya ulaştıran ana bypass hatları olarak açıkladı. Günaydın, bu kışın 5 km uzunluğunda daha ana bypass hattı döşeyeceklerini ve toplam uzunluğun 20 km’ye ulaşacağını dile getirdi.

Şehirde yaşanan son yağışlar sonrasında tüm tesisatın testten geçmiş olduğunu ve son durumu kamuoyu ile paylaşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Özkanlar alt geçidinin daha önceleri 20 litrelik yağışın ardından su bastığını, ancak son yağışların 30 litre olmasına karşın altgeçitte her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını söyledi. Günaydın, “Yaptığımız çalışmalar sonrasında daha önce de 40 litre yağan yağmura karşın altgeçitte hiçbir olumsuzlukla karşılaşılmamıştı” dedi.

Bugüne kadar caddelere 200 km uzunluğunda yağmur suyu hattı döşendiğini, bu hatlara bağlı olarak 8 bin 500 adet yağmur suyu ızgara dağıtımının yapıldığını ifade eden Günaydın, şehirde toplanan bu suların 15 km uzunluğundaki ana bypass hatlarıyla en yakın derelere deşarjının yapıldığını kaydetti. Günaydın, “Bu çalışmayı yapmasaydık, derelere deşarjı gerçekleşen tüm sular şehrimizden geçecekti” dedi.

Yapılan deşarj noktaları hakkında da bilgiler veren Başkan Günaydın, bu ana bypass hatlarının Lagos deresi, Demirköprü, Betaş arkası, Vatan Mahallesi altı gibi noktalarda olduğunu söyledi. Günaydın, “Şehir içinden geçecek olan bu suları biz, şehir altına alarak derelere deşarjını gerçekleştirdik. 15 km uzunluğunda ana bypass hattı yaptık. Bu kışın da 5 km uzunluğunda daha ana bypass hattı yapacağız. Böylece toplam bypass hattı uzunluğu 20 km’ye ulaşmış olacak. Şehrimiz niçin su almıyor? İşte bu yapmış olduğumuz yağmur suyu hatları, bypass hatları ve ızgara dağıtımları sayesinde gerçekleşti. Biz planlı bir altyapı çalışması sürdürdük. Çalışmalarımızı biraz daha sürdüreceğiz. Hedefimize ulaştık. Bu çalışmaları yaparken tamamını belediye olarak kendi imkânlarımızla gerçekleştirdik. Bugün artık altyapının mürüvvetini gördük. Bu güzellikler tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum