Altyapısız ve Asfaltsız Ara Sokak Kalmayacak

Altyapısız ve Asfaltsız Ara Sokak Kalmayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 15:19
Altyapısız ve Asfaltsız Ara Sokak Kalmayacak

Isparta Belediyesi 2017 yılı altyapı ve asfalt sezonunu açtı. Bu yıl çalışmalar iki ayrı ekiple mahallelerde sokak bazlı olarak devam ettirilecek. Bu kapsamda ilk çalışmalar geçen yıl 10 sokağı tamamlanan Pirimehmet Mahallesinden başlatıldı. Toplam 66 sokağın bulunduğu Pirimehmet Mahallesinde kalan 56 sokağın altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu sokakların 10’unda başlatılan çalışmalar 31 Mart 2017 tarihi itibariyle tamamlanacak.

Geçen yıl Matbaalar Çarşısı olarak bilinen 10 sokakta altyapı ve asfalt çalışmaları tamamlanan Pirimehmet Mahallesindeki çalışmaların ikinci etabı Kunduracılar Sitesi ile 113 Cadde arasında kalan sokaklarda başlatıldı. Fen İşleri Müdürlüğünce ilk etapta yorgun asfalt freze ile kaldırıldı.
Kunduracılar Sitesi bölgesinde başlatılan çalışmaları belediye meclisi üyeleriyle birlikte inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2017 yılı altyapı ve asfalt çalışmalarının oluşturulan iki ekiple gece-gündüz devam ettirileceğini söyledi.

Bugüne kadar ana yolların ve ikinci ana yolların altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmalarının tamamlandığını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da 2 bin sokağın bulunduğunu kaydetti. Mahallelerdeki sokak bazlı çalışmaların iki yıl içerisinde tamamlanacağını dile getiren Başkan Günaydın, “Mimar Sinan Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan ve Özkanlar Kavşağına kadar devam eden bölgede Pirimehmet Mahallesine bağlı 66 sokağımız var. Bu sokaklarımızın 10’unun altyapı ve dayanıklı asfaltını geçen sezon sonunda bitirmiştik. Bu sezonun ilk çalışmalarını yine bu geriye kalan 56 sokağımızın ilk etabı olan 10’unda başlattık. Çalışmalarımızı hava şartlarının iyileşmesi dolayısıyla 15 gün öne çektik. Şehrimizdeki mahallelerimizde başlattığımız sokak bazlı çalışmalarımızın tamamını iki yıl içerisinde tamamlayacağız. Bunu yapabilecek mali güce sahibiz” dedi.

Yine sokak bazlı çalışmaların yanı sıra Çünür Yenişehir’de de bu sezon dayanıklı asfalt çalışmalarına başlanacak. Başkan Günaydın, “Ana yollarımızı nasıl bitirdiysek, şimdi de tüm ara sokaklarımızı tamamlayacağız. Bu çalışmalarla birlikte Isparta yepyeni olacak. Bu çalışmalarımız esnasında vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan da hoşgörü ve sabır yönünde anlayış bekliyoruz. Araçlarımız, asfalt fabrikamızla güçlüyüz. Bütün personelimiz bu çalışmalar için ayaktadır. 2017 yılı asfalt sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.
Pirimehmet Mahallesi Muhtarı Bayram Kısadere de, Başkan Günaydın’ın kendilerine sürpriz yaptığını, normalde çalışmalara 1 Nisan’da başlanacağını ancak programın 15 gün öne çekildiğini söyledi. Kısadere, “Başkanımıza, meclis üyelerimize, başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Beraberinde belediye meclisi üyeleri ile 2017 yılının ilk asfalt sezonu başlangıcı için çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kunduracılar Sitesi ve bölgedeki esnaflarla da bir araya gelerek onlarla sohbet etti, öneri ve taleplerini dinledi.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2017 asfalt sezonunu için iki ekip oluşturdu. Buna göre ilk ekip Pirimehmet Mahallesindeki çalışmalarının ardından Bahçelievler, Yayla, Yedişehitler Gazi Kemal, İskender, Turan, Doğancı, Keçeci, Bağlar ve Gülistan Mahallelerine geçecek ve burada Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde dayanıklı asfalt çalışmalarını gerçekleştirecek.

Buna paralel olarak aynı anda ikinci ekipte, Anadolu, Modernevler, Sanayi, Davraz, Karaağaç, Sermet, Mehmet Tönge, Işıkkent, Batıkent, Binbirevler, Ayazmana, Vatan, Halife Sultan, Gülevler, Halıkent, Emre, Gülcü, Sidre ve Hızırbey mahallelerinde çalışmalar yürütecek. Yine, Çünür Yenişehir’de de ana arter, cadde, otobüs güzergahı ve yapılaşma yoğunluğu gerçekleşen sokaklarda asfalt çalışmaları gerçekleşecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum