Ama Ben Daha Memurum

CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un resmen adaylığını açıkladığı Prof. Dr. Lüfti Çakmakçı, halen devlet memuru olduğu için konuyla ilgili konuşmasının doğru olmayacağını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2013 11:23
Ama Ben Daha Memurum

CHP tarafından Isparta Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı, halen devlet memuru olduğunu belirterek yasal süreç izin vermeden adaylığına ilişkin konuşmasının doğru olmayacağını söyledi.

Konuyla ilgili görüşlerini almak için kendisiyle telefonla görüşen gazetecilere halen devlet memuru olduğunu hatırlatan Çakmakçı, "Devlet memurlarının adaylık süreci için başvuruları aralık ayında. Bizler yasalara uygun hareket etmek zorundayız. Yasal süreç izin vermeden benden hiçbir açıklama beklemeyin" diye konuştu.

Çakmakçı, kısa süre içinde Isparta’ya gelip yerel seçimler için yol haritasının çizileceği şeklinde İl Başkanı Vedat Şenol'un açıklamalarına ise 'Bu konuyla ilgili ben arkadaşlarımızla görüşürüm. Onlar size gerekirse bir açıklama yaparlar" cevabını verdi.

657 Sayılı Devlet Memurlarını yakından ilgilendiren yasanın 7. maddesi şöyle;

TARAFSIZLIK VE DEVLETE BAĞLILIK:
Madde 7
- (Değişik madde: 12/05/1982 - 2670/2 md.)
Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.

Devlet memurları her durumda Devletin menfaatlerini korumak mecburiyetindedirler. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına aykırı olan, memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamazlar. Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete, gruplaşmaya, teşekküle veya derneğe katılamazlar, bunlara yardım edemezler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum