Amacım SDÜ'yü Uluslararası Marka Yapmak

Üniversite yönetim anlayışında 4 temel esas alacağını belirten Rektör Adayı Dekanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 3. nesil girişimci üniversite modeli ile SDÜ’yü uluslararası platformda marka yapacağını savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2011 16:28
Amacım SDÜ'yü Uluslararası Marka Yapmak

Üniversite yönetim anlayışında 4 temel esas alacağını belirten Rektör Adayı Dekanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 3. nesil girişimci üniversite modeli ile SDÜ’yü uluslararası platformda marka yapacağını savundu.

Rektör seçilmesi durumunda bu anlayış ile çalışmalarını yürüteceği taahhüdünde bulunan Prof. Dr. İbicioğlu öğretim üyelerinin motivasyonlarını artırıcı bütün faaliyetleri gerçekleştireceği söyledi.

15 Nisan Cuma günü yapılacak olan Rektör Seçimi için gen sayım başladı. Seçime 3 gün kala adaylar yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 9 Rektör Adayı da 7 Nisan’da Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde yaptıkları sunumlarda kendilerini ifade etme şansı buldular.

Rektör Adaylarından İktisadi idari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu. Yaptığı sunum dolayısıyla öğretim üyelerinden olumlu tepkiler aldığını dile getirdi Prof. Dr. İbicioğlu, üniversite yönetim modeli için 4 temel anlayış belirlediğini söyledi. SDÜ’yü uluslararası platformda marka yapmak istediğini kaydeden İbicioğlu, bu amaca 3. nesil üniversite modeli ile ulaşabileceğini bildirdi. İbicioğlu, rektör seçilmesi durumunda bu 4 temel anlayışı benimseyeceğini açıkladı.

810 ÖĞRETİM ÜYESİ DE MİLLİ SERVET
SDÜ’de 810 öğretim üyesinin görev yaptığını belirten Prof. Dr. İbicioğlu, 15 Nisan’da yapılacak seçimde 750 kişinin o kullanmasını beklediklerini söyledi. Öğretim üyelerinin her birinin milli servet değerinde olduğunu belirten İbicioğlu. ‘Biz herhangi bir arkadaşımızı ötekileştirdiğimiz takdirde aslında bir yönüyle de milli serveti zarara uğratmış ve vatana ihanetle eşdeğer bir şey yapmış oluyoruz. Bizim öyle bir sistem kurmamız gerekiyor ki, bu arkadaşlarımızın hepsini sisteme kanalize etmemiz gerekiyor. Hiç kimseyi küstürmek ve motivesini düşürmek gibi bir amacımız olamaz.

Öğretim üyelerinin motivasyonlarını engelleyecek faktörleri kaldırmak bizim asıl görevlerimiz içerisinde olmalıdır. Hizmet, eğitim sektöründe başarıyı belirleyen temel unsur akademik personeldir. Dolayısıyla akademik personelin motivasyonunu yüksek tutmadığımız ve ötekileştirdiğimiz takdirde o arkadaşımızdan verim bekleyemeyiz” ifadelerini kullandı.

REKTÖRLÜK STRATEJİK ÖNEME SAHİP
Rektörlük Makamının stratejik öneme sahip olduğunu savunan Prof. Dr. İbicioğlu, “Rektörün diğer fakülte düzeyindeki işlere karışması diğer stratejik olaylara zaman ayıramaması demektir. Eğer biz yönetimde özerklik modelini tam oturtabilirsek. bu durumda zaman içerisinde asli işlerimizle uğraşabiliriz” dedi.

MADDİ KAYNAKLAR AZALACAK
Girişimci üniversite modeli ve diğer belirlediği yönetim anlayışları hakkında bilgiler veren Rektör Adayı İbicioğlu, ilerleyen dönemlerde merkezi idarelerden üniversitelere ayrılan maddi kaynakların azalacağını öne sürdü. Bunun için 3. nesil denilen girişimci üniversite modeline geçilmesi gerektiğini savunan İbicioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Birçok fakülte açıyoruz. Yükseköğrenim son 5.10 yılda rekabete açılmış durumda. Biz sürekli fakülte açıyoruz ama bunları niteliklerini artırmazsak, markalaşmazsak öğrenci bulmamız bile zorlaşabilir. Milli Eğitim’e bağlı okullar boya yaptıracak parayı bile zor buluyorlar. Kendi kaynaklarımızı oluşturmak bu modelde temel esastır. Girişimci üniversite modelinde de projeye önem vermeliyiz. Dolayısıyla projelere ayrılan fonların artırılması. öğrenci pazarlan anlamında da uluslararası arenaya adım atmamız gerekiyor. Özellikle Balkanlar Ortadoğu ve Orta Asya bizim için çok büyük öğrenci potansiyeline sahip. Bizim buralara da bir an önce adım atmamız gerekiyor" dedi.

ULUSLARARASILAŞMA ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ
Bunu sağlamak açısından da tüm arkadaşlarımızın bir sistematik dâhilinde en azından 2 aylığına yurtdışında belirli üniversiteleri gezmesi ve bakış açıları alması gerekir. Bu sayede arkadaşlarımızın özgüvenleri sınamaları gerekiyor. Bizim arkadaşlarımızın da özgüvenleri yerinde. Dolayısıyla uluslararasılaşma bizim önceliklerimiz arasındadır.

MARKALAŞMAK GEREKİYOR
Üniversitelerin artık markalaşması gerekiyor. Markalaşma bir üniversitede öğretim üyeleri ve fiziksel imkânlarla sağlanır. Ama fiziksel imkânlarımız ne kadar iyi olursa olsun öğretim üyelerimizin motivasyonunu ve yeteneklerini artırmadığımız sürece markalaşmayı yakalamamız çok zor. Bir anda tüm birimleri markalaştıramayabiliriz. Ama her fakültenin kendi öz yeteneklerini inceleyerek kendi markalaşma yolunu açabiliriz. Zaten birçok fakültemizde buna yönelik altyapı oluşmuş durumdadır. Biz bunları güzel bir planlama haline getirebilirsek, ilerleyen zamanda girişimci üniversite olmanın önemli alt yapılarını halletmiş olabiliriz” dedi.

PROF. DR. HASAN İBİCİOĞLU KİMDİR?
Prof. Dr. Hasan İbicioğlu 1965 yılında Osmaniye’de doğdu. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini. 1994 yılında aynı enstütüde doktora çalışmasını tamamladı.

1997 yılında SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne yardımcı Doçent olarak atandı. 2000 yılında Yönetim ve Organizasyon Doçenti. 2006 yılında da Profesör olan İbicioğlu, liderlik, davranış bilimleri ve iletişim konularında kamu ve özel sektörde çok sayıda konferans, seminer, eğitim ve kurs vermiştir.

Akademik alanda 5 kitabi, çok sayıda uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış makalesi olan İbicioğlu, aynı zamanda kamu sektöründe önemli kurumlarda yöneticilik ve özel sektörde çok sayıda büyük şirkette profesyonel danışmanlık yapmıştır.

2005 ve 2006 yıllarında KOSGEB Sinerji Odağı Müdürlüğü ve 2006–2007 yıllarında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası danışmanlığında bulunmuştur.

Ayrıca Arnavutluk Tiran EPOKA Üniversitesinde 2007–2008 yıllarında Rektör Yardımcılığı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürütmüştür.

Halen SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’nı yürüten İbicioğlu aynı zamanda Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanlığını da sürdürmektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilen İbicioğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.