Amatör Liglerde Perde Açılıyor

Amatör Liglerde Perde Açılıyor

Yayınlanma:
Amatör Liglerde Perde Açılıyor

Isparta 1. Amatör Futbol Ligi ve Isparta U14 liglerinde heyecan bugün başlıyor. 13 Takımdan 4’ünün ligden çekilmesi nedeniyle bu sezon Isparta 1. Amatör Ligde 9 Takım mücadele edecek. U14 ligi maçları bugün, diğer maçlar yarın oynanacak. 

 Geçtiğimiz Haziran ayında sona eren Isparta Amatör Ligleri, yaklaşık 5 aylık bir aranın ardından bugün tekrar başlıyor. Isparta 1. Amatör ve U14 A Grubu ile U14 B grubunda 2017 – 2018 Futbol sezonu bu hafta başlayacak. B

ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYORLAR

Amatör Ligler, üst liglerin diğer bir deyişle, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Profesyonel liglerinin dışında kalan amatör ligler profesyonel liglere futbolcu yetiştirme bakımından son derece önemli bir misyonu ve görevi üstleniyorlar. 

AMATÖR LİGDE 

MAÇLAR BAŞLIYOR…

Bu doğrultuda, her yıl tüm illerin kendi amatör liglerinde bir sonraki yılın Mayıs ayı sonu Haziran ayı başına kadar amatör müsabakalar yapılıyor. İşte bu müsabakaları kapsayan Isparta 1. Amatör Futbol Ligi’nde heyecan bu hafta sonu yani yarın 15 Ekim 2017 Pazar günü oynanacak maçlarla başlayacak. U14 ligi A ve B gruplarındaki maçlar ise bugün oynanacak. 

KULÜPLERDE BÜYÜK SIKINTI…

Ancak, Amatör liglerde geçen yıllarda olmayan bir sıkıntı yaşanıyor. O da, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Bölgesel Amatör Liglerde (BAL), Isparta’nın takım kontenjanının 2’den 1’e düşürülmesi. Bilindiği gibi her yıl, Isparta’nın Bölgesel Amatör Liglerdeki kontenjanı yüksek olduğu için ilin BAL’daki takımının haricinde Isparta 1. Amatör Liginde sezon sonunu şampiyon olarak bitiren takım Bölgesel Amatör Ligine çıkıyordu. Bu durum, il kontenjanının düşürülmesi nedeniyle büyük sıkıntıya girdi. Zira, bu sezon Isparta 1. Amatör Küme liginde şampiyon olan takım, Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Isparta Davrazspor ile baraj maçı oynamak zorunda kalacak. Kazanan takım BAL’da yoluna devam ederken, diğer takım yine amatör kümede mücadele edecek. 

İŞTE AMATÖR LİGLERDE 

MÜCADELE EDECEK TAKIMLAR 

Bilindiği gibi; Isparta 1. Amatör Küme liginde bu sezon 13 takım mücadele etmesi gerekiyordu. Ancak Küçük Hacılarspor, Deregümüspor, Büyükkabacaspor ve Eğirdirspor gibi takımların liglere katılmama kararı aldılar. Bu nedenle ligden 4 takım çekilirken, Amatör lige ise; Isparta 32 Gençlikspor, Güneykentspor, Yalvaçspor, Gelendostspor, Senir Belediyespyor, Çünürspor, Isparta Tuğraspor, Eğirdir Belediyespor ve Keçiborlu Belediyespor olmak üzere 9 takım lige katılacak. 

AMATÖRLERDE HAFTANIN 

PROGRAMI ŞÖYLE; 

Buna göre; Isparta 1. Amatör Ligi ve U14 Liginin ilk hafta maç programı şöyle: 

14 EKİM 2017 CUMARTESİ: 

U14 – A grubu: Saat: 11.00: Isparta Arenaparspor – Iyaş Gençlikspor (Milli Egemenlik Stadı) 

U14 B grubu: Saat 12.30: Gülspor – Gülcüspor (Sav Stadı)

U14 A grubu: Saat 13.00: Eğirdirspor – Isparta Bölgespor (Milli Egemenlik Stadı) 

U14 B grubu: Saat 14.30 Isparta Davrazspor – Keçiborlu Belediyespor (Sav Stadı)

U14 A grubu: Saat 15.00 Gelendostspor – Güneykentspor (Milli Egemenlik Stadı)

ISPARTA 1. AMATÖR KÜME MAÇLARI: 15 EKİM PAZAR 

Saat 14.00: Senir Belediyespor – Çünürspor (Atabey Stadı)

Saat 14.00: Keçiborlu Belediyespor – Eğirdir Belediyespor (Keçiborlu Stadı)

Saat 14.00: Yalvaçspor – Gelendostspor (Yalvaç Stadı)

Saat 15.00: Güneykentspor – Isparta Tuğraspor (Gönen Stadı)

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.