Ambulansa Yol Ver Yaşama Yol Ver

Sağlık Bakanlığı’nın “Yaşama Yol Ver” adı altında başlattığı kampanya kapsamında 112 Acil Servis ekiplerince kentin çeşitli noktalarında standlar açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2015 18:28
Ambulansa Yol Ver Yaşama Yol Ver

Mimar Sinan Caddesi’nde araçlar durdurularak sürücülere bilgilendirme broşürleri verildi.

Sağlık ekipleri burada vatandaşlara çeşitli promosyonlar dağıtarak, 112’nin gereksiz aranmaması ve ambulansa yol vermenin hayata yol vermek olduğunu anlattı.

Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdür Vekili Özlem Dener Dorum, amaçlarının gereksiz 112 aramalarını önlemek ve ambulansların trafikte daha kolaylıkla seyretmelerini sağlamak olduğunu belirterek, “112 acil hattının gereksiz yere aranmasını önlemek ve trafikte ambulansa yol verilmesini sağlayabilmek adına bakanlığımız tarafından başlatılan kampanyayı Isparta’da yürütmekteyiz. 112 hattına gelen çağrıların yüzde 95’i asılsız çağrılardan oluşmaktadır. Isparta özelinde de ihbarların yüzde 85’i asılsız. 112’nin vatandaşlar tarafından gereksiz kullanılmasını önlemek istiyoruz. Ayrıca, trafikte geçiş üstünlüğü olan ambulansa yol vermek konusunda da vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Siren sesi duyulduğu zaman nasıl davranmak gerektiğini anlatıyoruz. Öncelikle sakin olmaları gerektiğini ve en kısa zamanda en uygun yerde aracını durdurarak ambulansa yol vermeleri gerektiğini anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Araçları durdurulan sürücüler ise çalışmanın son derece yerinde olduğunu belirterek ilgililere teşekkür etti. Sürücüler siren sesi duyduklarında derhal araçlarını uygun bir yere çekerek ambulansa yol verdiklerini belirtti.








Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.