Amca Cinayetinde Karar Çıktı

Bir yıl önce kepçe tartışması cinayetle sonlanmış ve öz yeğeni amcasını öldürmüştü...

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2014 12:02
Amca Cinayetinde Karar Çıktı

Taşevi Muhtarı Mustafa Çetinkaya’yı pompalı tüfekle vurarak ölümüne neden olan öz yeğeni Ümit Çetinkaya’ya cinayetten 15 yıl, cinayete teşebbüsten 7 yıl 6 ay ceza verildi Yalvaç’ın Taşevi köyünde geçtiğimiz yıl 11 Nisan tarihindeişlenen ve köy muhtarının öldüğü cinayet dvası dün sonuçlandı. Mahkeme heyetiölen muhtar Mustafa Çetinkaya’nın öz yeğeni olan sanık Ümit Çetinkaya’ya 22 yıl6 ay hapis cezası verdi.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya maktülün yakınlarından hiç kimsekatılmadı. Duruşmada tutuklu sanık Ümit Çetinkaya hazır bulunurken yakınları ve avukatı da duruşma salonundaki yerlerini aldı.

İddia makamının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediği duruşmada mahkemebaşkanı Ayşegül İskenderoğlu sanığa son savunmasını yapmasını istedi.

Sanık Çetinkaya, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek ‘Keşke amcam öleceğine ben ölseydim. Çok pişmanım. Mahkemenin vereceği karara saygı duyuyor ve adalete güveniyorum’ dedi.

Mahkeme Başkanı kararı açıklamak için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Uzun süren aranın ardından sanık ve taraflar mahkeme salonuna yeniden alındı vemahkeme heyeti sanığa adam öldürme suçundan 15 yıl, maktülün oğlu Ceyhun Çetinkaya’yı öldürmeye teşebbüsten dolayı da 7 yıl 6 ay hapis cezası verdiğiniaçıkladı.

CİNAYET KEPÇE TARTIŞMASI NEDENİ İLE ÇIKMIŞTI
Aynı köyde yaşayan Ümit Çetinkaya amcası olan ve köyde hem muhtarlık hem de Hoyran Sulama Birliği Başkanı olan amcası Mustafa Çetinkaya’dan ev yapacağı arsanın düzenlenmesi için kepçe kiralamak istediğini ancak amcasının herkese tahsis edilen kepçeyi bir türlü kendilerine vermediğini bu nedenle 2 yıldır dargınolduklarını ifade etmişti.
Sanık daha önceki duruşmalarda verdiği ifadesinde olay günü akşam saatlerinde bahçeden evine döndüğü sırada amcası olanMustafa Çetinkaya’nın kahvehane önünde oturduğunu ve kendisine laf atmasısonucu tartışmaya başladıklarını ardından çıkan kavgada boğuşma sırasındaomuzunda duran tüfeğin ateş alarak patladığını öldürme kastının bulunmadığınısöylemişti.

Çoksayıda tanık dinleyen mahkeme heyeti sanığa Mustafa Çetinkaya’yı öldürmesuçundan 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti olayda tahrik olduğunakanaat getirdi. Sanığın olay yernde bulunan maktülün oğlu Ceyhun Çetinkaya’yaateş ettiği ve öldürmeye teşebbüs ettiğine kanaat getirerek bu suçtan dolayı da 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 

NURETTİN ARKAN ÇINAR ALTI YALVAÇ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.