Amerikalılar Davraz'a Ortak Oldu

“2. Uluslar arası Davraz Kongresi”ne katılan üst düzey ABD’liler, önümüzdeki yıl kongrenin bir ayağını Amerika’da yapmayı teklif etti

Yayınlanma:
Amerikalılar Davraz'a Ortak Oldu

SDÜ tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “2. Uluslar arası Davraz Kongresi” sonuçlarını vermeye başladı. Oldukça kalabalık ve üst düzey katılımlı gerçekleşen kongreye katılan ABD’li üst düzey yöneticiler önümüzdeki yıl kongrenin bir ayağının Amerika’da yapılmasını teklif ettiler. Konu ile ilgili olarak SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ABD’li katılımcılarla birlikte dün bir basın toplantısı düzenledi. Rektör İbicioğlu toplantıda şunları söyledi:

“Davraz kongresi beklenen sonucu vermeye başladı. Bu çerçevede dünyanın farklı ülkelerinden Amerika, İngiltere, Rusya Suriye, Litvanya, Balkan ülkeleri ve Afrika ülkelerinden yoğun katılımlar söz konusu. Bu kongremizin amacı Anadolu yıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı düşünürleri yetiştirmiş ve farklı kesimlerden , inançtan insanları bir arada mutluluk içerisinde yaşatmış bir medeniyet. Adeta medeniyetin beşiği.

Bu münasebetle günümüzde dünyada bir takım problemlerin olduğunu görüyoruz. Bu problemler lüresel problemler olarak karşımıza çıkıyor. Açlık problemi dünyada nüfusun yarısı 2 buçuk milyon dolarla geçiniyor. Amerika’da su tüketimi kişi başına 600 litre iken bazı ülkelerde 20 litre. Demek istediğim bu konuda büyük bir sıkıntı var. aynı şekilde İngiltere’de de tüketim çok yüksek. Irak, Suriye, Arakan, Afkanistan yine Ukrayna gibi ülkelerde de problemleri görüyorsunuz. Bu bakış açısıyla insanlar bir araya gelmezler ise gelecek nesiller mutlu bir dünya bırakmamız zor görünüyor. Bu nedenle barış ve huzur içerisinde bir dünya bırakabilmemiz için de bizim mutlaka insanları bir araya getirip, bu farklı kültüri medeniyetler ülkeler, arasındaki ön yargıları çözmemiz gerekiyor. Ortak bir platfırmda dünyanın gelecekteki bu sorunları yaşaması için anadolu daki bu medeniyeti dünyaya transfer edelim. Uluslararası güç, uluslararası terör, açık ve kültürler arası problemler, ekolojik dengedeki problemler, savaşlar, yönetim krizleri tartışılacak.

Bizim davraz kongresi adına yakışır bir şekilde bu ikinci organizasyonuna farklı ülkelerden bu kongreye biz de ortak olalım diye talepler geldi. Daha önce mayamide filorida da değişik üniversitelerle yapmış olduğumuz görüşmeler vardı. O üniveristelerin yöneticileri, belediye başkanları aramızdalar. 2015 yılı içerisinde Şubat ayında Amerika Miami de bu kongreyi yapmayı planlıyoruz. Latin Amerika ülkelerinden , Columbia’ dan, brezilya’dan, Arjantin’den kongremize ortak olacaklar. Emin adımlarla beklenen gün gelmiş oluyor. Kongremizi uluslararası arenaya Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi olarak taşımış bulunuyoruz. Ev sahipliği yapmak isteyen temsilcilerle bir aradayız.”

ABD’li senatör, belediye başkanı ve bilim adamları da SDÜ’nün çok önemli bir kongreye imza attıklarını, böyle bir kongreye ABD olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını söylediler.
Daha sonra SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile ABD heyeti arasında öğrenci değişimi ve bilimsel işbirliği ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum