Amerikalılar Hayran Kaldı

Isparta Belediyesi tarafından 4 yıl önce küçük bir atölyeden başlayan ve bugün büyük bir işletme haline gelen Ahşap Ağaç Atölyesi’ni gezen Amerikalılar hayranlıklarını gizleyemedi.

Yayınlanma:
Amerikalılar Hayran Kaldı

ABD’nin Florida Eyaleti Senatörü Rene Garcia, Türk Amerikan Ticaret Odası (TACC) Başkanı Fatih Beyhan, belediye başkanı ve üniversite rektörü başta olmak üzere hukukçulardan oluşan heyet, Isparta Belediyesi tarafından 4 yıl önce küçük bir atölyeden başlayan ve bugün büyük bir işletme haline gelen Ahşap Ağaç Atölyesi’ni gezdi.

ABD’li heyet gül motiflerinin ahşaba yansıtıldığı ürünler ile kündekari yöntemi ile yapılan eserleri yakından inceledi. Heyet ürünler karşısında hayranlıklarını gizleyemezken, ülkelerine çok sayıda eser alarak döndüler. Heyet bazı eserlerle ilgili olarak yenilerinin yapılması noktasında sipariş verdi. Ürünler karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen heyet böyle bir sanatın gerçekleştirilmesine katkı sunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere çalışanları tebrik etti.

Dört yıldan bu yana büyük emek harcanarak 32 ustanın yetiştiği Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesi’nin bugün büyük bir işletme haline gelmesinin mutluluk verici olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bugün Amerika’dan gelen misafirlerimizin eserlerimizi beğenmeleri ve ürünlerimizi adeta kapışır nitelikte almaları bizi mutlu etti. Bu da bizim ilk deneyimimiz oluyor. Her üründen sadece bir tane var. Eserlerimizin hiçbir tanesi birbirine benzemiyor. Bu da bizim kuralımız” dedi.

Kaliteyi çok daha yükseklere ulaştırıp ileride ürünlerin müzayede yöntemi ile de satılmasını amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Anadolu’muzun kültürünü Isparta’mızın ahşaba yansımış olan gülünü ve çok kıymetli eserleri açık artırmalarla yurt dışında satışa sunmayı planlıyoruz. Bu atölyemiz Türkiye’de tek ve özel bir yer oluyor. Yaptığımız her bir eser tek olmakla birlikte, eserlerin yüzyıllarca dayanıklılığını korumasını da amaçlıyoruz. Bu da bizim ana prensiplerimizden birisi” şeklinde konuştu.

Bu sanatı Isparta’ya yayacaklarını ve usta sayısını çok daha yükseklere ulaştırmayı hedeflediklerini de anlatan Başkan Günaydın, böylece şehrin yeni bir istihdam kapısına daha kavuşacağını dile getirdi.












HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.