Amerikan Bayrağı Yaktılar!

Öfke Büyük... Amerikan Bayrağı Yaktılar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2017 16:52
Amerikan Bayrağı Yaktılar!

AGD Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağına yönelik açıklamalarına sert tepki göstererek; “Kudüs, İslam dünyasının kutsalıdır. Müslüman olmayan hiçbir kimse orası üzerinde tasarrufa sahip değildir, olamaz” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından dün öğle namazına müteakip Mimar Sinan Camii önünde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağına yönelik açıklamalar ile ilgili tepki eylemi gerçekleştirildi. Eyleme; başta Memur – Sen olmak üzere Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil ve yönetimi ile Saadet Partisi İl ve Merkez İlçe teşkilatları destek verdi.

AKÇİL; “KUDÜS İSLAM’INDIR”
Eylemde basın açıklaması Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Tahir Akçil tarafından okundu. Akçil açıklamasında; “Bizim için bugün Kudüs Günüdür. ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağına yönelik açıklamalar nedeniyle tüm Müslümanlar bugün sokaklarda meydanlarda olacak. Anadolu Gençlik Derneği olarak da biz de sokaklardayız.

“TERÖR DEVLETİ İSRAİL’E KARŞI
MÜSLÜMANLARIN YANINDAYIZ”
Siyonist Terör Devleti İsrail, kan kusturduğu Gazze’de bu güne kadar binlerce Müslümanı katletti, binlerce insanı yaraladı. Çoluk – çocuk demeden hamile kadınları dahi öldürülmesini emreden Siyonist Devlet, sadece insanları öldürmekle yetinmedi, Gazze’de neredeyse taş üstünde taş bırakmadı. Okullar, camiler ve son olarak da hastanelere saldırılar düzenleyen Terör Devleti, uluslararası alanda aldığı güçle dünya tarihine Nazi Almanyası’ndaki Hitler gibi geçeceğe benziyor. Terör Devleti, Gazze’de Müslümanlara bu zulümleri yaparken şimdi de ABD, Kudüs’ü Başkent ilan etmeye çalışıyor. Bizler AGD olarak, her daim, saldırılar ve baskılara maruz kalan Gazzelilerin her daim yanındayız” dedi.

“BU KARAR, ABD’Yİ VE İSRAİL’İ UMMADIKLARI
BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYA BIRAKIZ”
Başkan Akçil, ABD Başkanı Trump'ı bir an önce bu kadarından dönmeye davet ederek; “Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağına ve büyükelçiliği buraya taşıyacağına yönelik Beyaz Saray'dan gelen açıklamalar biz Müslümanlar için asla kabul edilebilir durum değildir. İlk kıblemiz Kudüs 'le ilgili hadsiz bir tasarruf bu. Bu durum, ABD’yi de İsrail’i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakır. Biz bırakın Kudüs'ün İsral’in başkenti olmasını Telavivi İsrail’in başkenti olarak kabul etmiyoruz” açıklamasında bulundu.

KUDÜS, MÜSLÜMANLAR
İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?
Peki, Kudüs Müslümanlar için neden önemli. İşte nedeni. 7 Haziran 1967’de İsrail birlikleri Doğu Kudüs’e girdi. Daha önce Doğu ve Batı olarak ikiye ayrılan Kudüs’ün Batı kısmı zaten İsrail işgali altında bulunuyordu. Altı gün savaşında İsrail Ürdün denetiminde bulunan Doğu Kudüs’ü de işgal etti. İsrail o günden bu yana işgalini devam ettirdi. İsrail her geçen gün Kudüs’te dolayısıyla Mescid-i Aksa’da etkinliklerini artırma yoluna gidiyor. Müslümanların Mescid-i Aksa’da namaz kılmalarına bile müsaade edilmiyor.

Açıklamanın ardından Amerikan ve İsrail bayrağı yakan göstericiler daha sonra dağıldı.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.