Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Beyaz Bayrak

Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesine iki yıl süreyle geçerli olacak ‘Beyaz Bayrak’ belgesi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2012 16:09
Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Beyaz Bayrak


Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesine iki yıl süreyle geçerli olacak ‘Beyaz Bayrak’ belgesi; Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, İmam-Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali İhsan Altınok, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katılımıyla aynı okul pansiyonunda düzenlenen törenle verildi.

İki süreyle beyaz bayrağı okullarında dalgalandıracaklarını ifade eden Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Ömer Özen; “Biz insanımıza, çocuklarımıza değer verdiğimiz için bu hijyen ve temizlik koşullarını sağlıyoruz. Çünkü insan değerlidir, bizde bu değerli varlığa en iyi şekilde hizmet vermeyi hedef edindiğimiz için çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz” dedi.

VALİ OĞUZ; “İNSAN FITRATI GEREĞİ TEMİZ OLMALIDIR”
Beyaz bayrağın Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesine çok güzel yakıştığını belirten Vali Memduh Oğuz; “Beyaz bayrağın anlamı temizliktir, onun da karşıtı pisliktir… Pislikle insanlık bir araya gelmez, pislikle Müslümanlık bir arada olmaz… Bir insana temiz ol demek hakaret oluşturur, çünkü fıtratımızda temiz olmak durumu vardır.
Böyle bir okulun, bir ilim müessesesinin üstelikte dini eğitim verilen bir müessesenin temiz olmaması zaten kabul edilemezdi. Ama onun bir bayrak ile tescil edilip burası sağlık şartlarını, hijyen koşullarını tam manasıyla taşıyan bir okuldur denilmesi ve bunun duyurulması ayrı bir önem taşımaktadır. O bakımdan okulunuza bu bayrak çok güzel yakıştı.
Ama bu bayrak aynı zamanda bir mesuliyet, bir sorumluluk da yüklüyor. Daha hijyen, daha dikkatli davranmalı, zaten bu bizim vasfımızda var” dedi.

Konuşmalardan sonra Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, il sağlık müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğu tespit edilen Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam-Hatip Lisesine ‘Beyaz Bayrak’ belgesi Vali Memduh Oğuz tarafından okul müdürü Ömer Özden’e verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum