Anadolu Öğretmen Liseleri Kapanabilir

Eski adıyla yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) yeni adıyla Yatılı Bölge Okullarının (YBO) ardından geçmişi 165 yıl önceye dayanan Anadolu öğretmen liselerinin de kapatılması gündemde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2013 11:06
Anadolu Öğretmen Liseleri Kapanabilir

 Milli Eğitim Bakanlığı lise türlerinin azaltılması ve ders içeriklerinin yenilenmesi ekseninde uzun süredir yürüttüğü ortaöğretimin yapılandırılması çalışmalarına devam ediyor. Liseye geçiş sırasında belirleyici olan Seviye Belirleme Sınavı ’ndaki değişimi de etkileyecek çalışma kapsamında, başta genel liselerin tamamı Anadolu lisesine dönüştürülürken, birçok lise türünün de genel liseler gibi tarih olması öngörülüyor. Sayıları 78’i bulan lise türleri ilk etapta 18’e daha sonra da 4’e düşürülecek. Bakanlık bürokratlarının, Anadolu öğretmen liselerinin Anadolu liselerine dönüştürülmesi ve öğrencilerin sınavla değil de adrese dayalı sistem üzerinde alınmalarını öngören bir düzenlemeyi gündemlerine alarak tartıştığı öğrenildi.

Puan avantajı vardı
Anadolu öğretmen liselerinde Anadolu lisesindeki program uygulanırken, öğretmenliğe ilişkin iki ders de okutulmaktaydı. Mezunlara kendi alanında bölümü tercih etmesi halinde ek puan veriliyordu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum