Anadolu Öğretmen Lisesi Dünya Projesine Katıldı

Stanford Üniversitesinden Pam Miller, yaptığı açıklamada Isparta Anadolu Öğretmen lisesinden 20 öğrencinin İngilizce öğretmenleri Birsen Arısu eşliğinde projeye katılım gösterdiklerini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2012 12:21
Anadolu Öğretmen Lisesi Dünya Projesine Katıldı

Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi 11.Sınıf öğrencileri de katıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Stanford ve İsveç üniversiteleri işbirliğiyle hayata geçirilen Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi 11. Sınıf öğrencileri de katıldı.

Stanford Üniversitesinden Pam Miller, yaptığı açıklamada Isparta Anadolu Öğretmen lisesinden 20 öğrencinin İngilizce öğretmenleri Birsen Arısu eşliğinde projeye katılım gösterdiklerini belirtti.

Projeye tüm dünyada 25 farklı ülkeden 30'dan fazla eğitim kurumunun katıldığını belirten Miller, "Bu projeye katılım gösteren öğrenciler 6-10 Şubat tarihleri arasında karbon ayak izlerini hesapladılar. Karbon ayak izi, birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsü olarak tanımlanıyor. Projeye katılan öğrenciler Einztein adlı sosyal paylaşım sitesinde bu proje ve kendi kişisel hesaplamaları ile ilgili görüşlerini farklı ülkelerden öğrencilerle paylaştılar" dedi.

Bu programın eğitim teknolojileri ve iklim değişikliği konularına duyarlı tüm öğrenci, öğretmenlere açık olduğunun altını çizen Miller," Konuya ilgi duyan herkes www.stanford.edu adresinden sitemize ulaşıp bilgi alabilir, katılma koşullarını öğrenebilir. Ayrıca projemize katılan öğretmen Birsen Arısu'dan da bilgi alınabilir" açıklamasında bulundu.

ÖĞRENCİLER AYAK İZLERİNİ HESAPLADILAR
Projeye sınıfıyla katılan İngilizce öğretmeni Birsen Arısu ise, Pam Miller tarafından yapılan bilgilendirme sonucunda bu projeden haberdar olduklarını kaydetti.

Arısu, "Okulumuz öğrencilerinin çevre bilincini artıracak ve çevresel sorunlara daha duyarlı bireyler olmasına katkıda bulunacak olan bu projeye katılmaya karar verdik. Isparta Anadolu Öğretmen lisesi olarak 11 Fen-B şubesiyle 6-10 şubat arasında düzenlenen etkinliğe internet üzerinden katıldık. Öğrencilerimiz kendi ayak izlerini hesapladılar ve çevreye daha az zarar verebilmek için günlük yaşamlarında alabilecekleri önlemler hakkında bilgi sahibi oldular. Ayrıca bu proje öğrencilerimizin İngilizcelerini kullanması ve yeni bilgiler öğrenmesi bakımından yabancı dil derslerimize katkı sağladı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.