Analiz Yapılmadan Süt Dağıtımı Yok

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da okul sütü dağıtımı başladı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, incelemesi yapılmadan bir gram dahi sütün dağıtılmayacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2012 17:11
Analiz Yapılmadan Süt Dağıtımı Yok

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Isparta'da okul sütü dağıtımı başladı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, incelemesi yapılmadan bir gram dahi sütün dağıtılmayacağını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Okul Sütü Programı' Isparta'da Gülistan İlköğretim Okulu'nda başladı. Isparta'da olası zehirlenme vakalarının önüne geçmek amacıyla dağıtılacak sütlerin analizi yapılırken, analiz sonuçlarına göre ilk parti süt dağıtımı gerçekleşti. Proje kapsamında Isparta'daki 229 okulda, ana sınıfları ve 5'inci sınıflar dahil toplam 33 bin 470 öğrenciye süt dağıtımı yapıldı.

TAHLİL YAPILMADAN DAĞITIM YOK
Vali Memduh Oğuz, ülke genelinde bazı okullarda meydana gelen süt zehirlenmelere dikkat çekerek, Isparta'da gereken önlemlerin alındığını ve analizler yapılmadan hiçbir şekilde dağıtım yapılmayacağını belirtti. Vali Oğuz, “Bizim ilimizde, okullara süt teslimi söz konusu olduğu takdirde, sütten numuneler alarak araştırma yapılıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde incelemeleri yapılmadan, sonucu olumlu olmadan hiçbir şekilde süt dağıtımı yapılmayacak. Gelen partinin tahlili yapıldıktan sonra parti numarası tahlili yapıldıktan sonra sütün dağıtımında mahsur yoksa gereği yapılacak. Ancak, bunun dışında bir gram süt dahi dağıtılmayacak. Okulların tamamı da bu konuda haberdar edilecek” dedi.

SÜTLERDEN 6 NUMUNE ALIYORUZ
Yapılan analiz çalışmaları konusunda bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürü Sıddık İpek, ”Bize numarası verilen sütlerden 3 kutusu biz de şahit olmak üzere, her partiden toplamda 6'şar kutu numune alıyoruz. Üçünü, laboratuvara gönderiyoruz. Laboratuvar sonucu eğer olumlu ise biz bu sonuçları ilgili kurumlara gönderiyoruz ve 'dağıtımın başlamasında bir sakınca yoktur' diyoruz. Eğer numuneler alınan sütler bozuk çıkar ise, üretici firmaya 'itirazınız var mı?' şeklinde soruyoruz. Eğer itiraz haklarını kullanmak isterlerse, biz şahit olarak elimizde bulunan diğer üç kutuyu da başka bir ilde numune alınması kararı ile tekrar gönderiyoruz. Eğer bu sonuçlar da sütün bozuk olduğunu gösterirse, üretici firmaya cezai müeyyide uyguluyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.